ΤΟΠΙΚΑ

Οικιακή κομποστοποίηση στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

οικιακή-κομποστοποίηση-στον-δήμο-νοτ-860653

Δυνατότητα συμμετοχής στο έργο της οικιακής κομποστοποίησης, που προωθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, έχουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν δωρεάν κομποστοποιητή και συνοδό εξοπλισμό για τον περιορισμό των οικιακών αποβλήτων που μεταφέρονται σε κάδους απορριμμάτων και σε ΧΥΤΑ, καθώς και στη μείωση του κόστους διαχείρισης. Επιπλέον όσοι δημότες αποκτήσουν τον οικιακό κάδο κομποστοποίησης θα παράγουν κομπόστ δημιουργώντας το δικό τους λίπασμα για τον κήπο τους, θα βελτιώσουν την ποιότητα των φυτών τους, καθώς τα οργανικά και ανόργανα συστατικά επιστρέφουν στη γη, κάνοντάς την περισσότερο γόνιμη.

Με την ένταξη στο έργο, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα τους παρέχει ενημέρωση για τη διαδικασία διαλογής των οικιακών βιοαποβλήτων και τη διαδικασία κομποστοποίησης, υποστήριξη για ένα εξάμηνο στην υλοποίηση της δράσης, βεβαίωση συμμετοχής στη δράση διαχείρισης οργανικών αποβλήτων.

Το έργο σκοπεύει να καλύψει με δωρεάν προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης νοικοκυριά του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Κριτήρια επιλογής είναι η ιδιότητα και η θέση του ακινήτου, η ύπαρξη χώρου για την εγκατάσταση του κομποστοποιητή και η σύνθεση των οικογενειών.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τη σχετική αίτηση στα γραφεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου στη διεύθυνση: Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου, Αργαλαστή 37006 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]. Εντυπα της αίτησης θα είναι διαθέσιμα στο Δημαρχείο του Δήμου Νοτίου Πηλίου και στην ιστοσελίδα του Δήμου https://dnpiliou.gov.gr.

Στις αιτήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου