ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδρίαση Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ στις Μηλιές

συνεδρίαση-επιτροπής-ορεινών-περιοχ-860663

Στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας και τις Μηλιές θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ στις 6-8 Οκτωβρίου.

Αυτό ανακοινώθηκε στο 10ο συνέδριο που διοργάνωσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Ερευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.), στο Μέτσοβο την περασμένη Πέμπτη, στο οποίο συμμετείχε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Το 10ο Συνέδριο είχε ως θέμα «Ερευνα και δράσεις για την αναγέννηση των ορεινών και απομονωμένων περιοχών» (https://mirc.ntua.gr/el/conference2022/about).

Ορισμένοι από τους άξονες τους πραγματεύτηκε το φετινό συνέδριο είναι:

  • Η εκ νέου προβολή των δυνατοτήτων για την αναγέννηση των ορεινών και απομονωμένων περιοχών.
  • Η διαμόρφωση στοχευμένης πολιτικής για τις ορεινές περιοχές.
  • Η σπουδαιότητα ύπαρξης ισχυρών αντιπροσωπευτικών για τις απομονωμένες περιοχές θεσμών.

Στη διάρκεια του συνεδρίου έγινε αναφορά στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας και τις Μηλιές Δήμου Νοτίου Πηλίου στις 6-8 Οκτωβρίου 2022, ενώ ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Εμ. Κόνσολας εξήγγειλε την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Εμ. Κόνσολας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Ανωγείων Σωκρ. Κεφαλογιάννης και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αργιθέας Ανδρ. Στεργίου.

Ακόμη, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Μετσόβου Κων. Τζαφέας και Αγράφων Αλ. Καρδαμπίκης, οι πρυτάνεις του ΕΜΠ Ανδρ. Μπουντουβής και Πανεπιστημίου Ηπείρου Τριαντ. Αλμπάνης και ο διευθυντής του ΜΕΚΔΕ Δημ. Καλιαμπάκος.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Μιτζικός είχε επαφές με τον πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα καθώς και με επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, με κύριο θέμα την ουσιαστική ενίσχυση των Ορεινών Περιοχών, που αποτελεί άλλωστε, όπως επισημαίνεται, συνταγματική επιταγή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου