ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχρολουσία για την εστίαση στον Βόλο

ψυχρολουσία-για-την-εστίαση-στον-βόλο-850527

«Αδικαιολόγητο να τιμωρείται μία πόλη χωρίς κρούσματα», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου

Ψυχρολουσία για τον χώρο της εστίασης στον Δήμο Βόλου αποτέλεσε η διατήρηση της πόλης στη λίστα των επιδημιολογικά επιβαρυμένων περιοχών, γεγονός που συνεπάγεται παράταση του μεταμεσονύχτιου λουκέτου στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Είναι αδικαιολόγητο να τιμωρείται μία πόλη χωρίς κρούσματα», αντέδρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου, στον απόηχο της ενημέρωσης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά χθες το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στον Δήμο Βόλου από τις 11 Αυγούστου ισχύει η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης μετά τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 7 το πρωί, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε το καλοκαίρι. Το μέτρο ωστόσο δεν αναστέλλεται, παρά το γεγονός ότι η πόλη είναι «καθαρή» για περισσότερες από δύο εβδομάδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο που βλέπει τον τζίρο του να συρρικνώνεται, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες εργαζόμενοι του χώρου παραμένουν άνεργοι λόγω του μειωμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

«Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανήκουν και παραμένουν» όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, «μεταξύ άλλων ο Δήμος Βόλου», προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στον κλάδο της εστίασης που ετοιμάζεται για τη χειμερινή λειτουργία του.

«Στον Δήμο Βόλου τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουμε κρούσμα, δεν έχει καταγραφεί ούτε μία παράβαση. Ψαχνόμαστε για ποιο λόγο ο Βόλος δεν ανοίγει, αλλά παραμένει σε ομηρία», σημείωσε ο κ. Στεφάνου επικαλούμενος και τις παρεμβάσεις βουλευτών της Μαγνησίας προς την κατεύθυνση της πλήρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

«Είναι θέμα επιβίωσης για εμάς. Χρειαζόμαστε ένα δίωρο τουλάχιστον για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Αυτή τη στιγμή το βράδυ είναι καταδικασμένο. Μπαράκια και κέντρα διασκέδασης δεν ξέρουν αν θα ανοίξουν για τον χειμώνα. Ηδη λειτουργούσες επιχειρήσεις αναγκάζονται να διώχνουν τον κόσμο τους από τις 11:30 το βράδυ και εκατοντάδες εργαζόμενοί μας παραμένουν άνεργοι γιατί δεν μπορούμε να τους καλύψουμε λόγω των μειωμένων ωρών λειτουργίας μας», αναφέρει ο κ. Στεφάνου.

Αγανάκτηση για το τοπικό lockdown, παρά την εφαρμογή του στον Βόλο

Κατά την ενημέρωση χθες το απόγευμα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα τοπικά lock down ανά δήμους: «Τα διεθνή πρωτόκολλα αντιμετώπισης κρίσεων δεν προβλέπουν πουθενά λήψη κάθετων μέτρων ανά δήμο. Γιατί τι νόημα έχει η επιβολή αυστηρότερων περιορισμών στα καταστήματα σε έναν δήμο όταν οι πολίτες – πελάτες μπορούν να πάνε σε όμορους δήμους και γενικώς να κινούνται από δήμο σε δήμο;».

«Στη Μαγνησία όμως το κάνουν. Εχουν κλείσει τον Δήμο Βόλου όταν η υπόλοιπη Μαγνησία είναι- και καλώς είναι- ανοιχτή», απάντησε στα επιχειρήματα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Στεφάνου, ζητώντας άμεση επανεξέταση του μεταμεσονύχτιου λουκέτου για την περιοχή του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου