ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακά μηνύματα ελπίδας

διαδικτυακά-μηνύματα-ελπίδας-270

Εντυπωσίασε η τελευταία φετινή εκπομπή με την «Παρέα Μετέωρη»

Μοναδική εμπειρία για όσους συμμετείχαν αποτέλεσε η πανηγυρική τελευταία φετινή διαδικτυακή εκπομπή «Παρέα Mετέωρη», που αποτελεί αχτίδα χαράς και αισιοδοξίας για πλήθος κόσμου.

Η διαδικτυακή τηλεοπτική προσπάθεια ομάδας νέων της Μητρόπολης Δημητριάδος, η οποία ξεκίνησε την περίοδο της καραντίνας, την περασμένη Κυριακή 5 Ιουλίου βρέθηκε στον φυσικό της χώρο, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Αγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο.

Με τρίωρη ζωντανή εκπομπή αφιερωμένη στην κατασκήνωση, πάνω από 100 νέοι συνολικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό και τις εμπειρίες τους από την κατασκηνωτική ζωή, καθώς επίσης και κατασκηνωτικά τραγούδια, με τη βοήθεια ζωντανής ορχήστρας που αποτελούνταν από στελέχη των κατασκηνώσεων της τοπικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ζωντανές συνδέσεις με αντιπροσωπείες στελεχών κατασκηνώσεων από τις Μητροπόλεις Κερκύρας, Πειραιώς, Καλαμαριάς, Νικαίας, Σάμου, Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και από τις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες της Aδελφότητας «Ζωή». Ιδιαίτερο γεγονός αποτέλεσε η παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος μοιράστηκε προσωπικές του εμπειρίες από τη συμμετοχή του σε κατασκηνώσεις, απάντησε σε ερωτήσεις των νέων, ενώ σημείωσε τη λύπη του για τη δυσάρεστη, αλλά αναγκαία απόφαση να μη λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις, εξαιτίας του κινδύνου της πανδημίας.

Στην εκπομπή συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητας της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, ο αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, ο γενικός υπεύθυνος των κατασκηνώσεων και γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαϊωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη την παραγωγή της εκπομπής, δηλαδή την προετοιμασία της κατασκήνωσης, τη δημοσιογραφική, τεχνική, τηλεοπτική, ηχητική και διαδικτυακή κάλυψη, είχε η ομάδα των εθελοντών νέων που αποτελούν τον πυρήνα της «Παρέας Μετέωρης». Την πανηγυρική εκπομπή μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν από το κανάλι της Μητρόπολης Δημητριάδος στο youtube.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου