ΤΟΠΙΚΑ

Video clip όλο… Βόλος ~ Ένωσαν τις δυνάμεις τους Βολιώτες καλλιτέχνες

video-clip-όλο-βόλος-ένωσαν-τις-δυνάμεις-τους-368

Τα γυρίσματα έγιναν στην πόλη και το Πήλιο για το καινούργιο τραγούδι του Σπύρου Αποστόλου «Αβολα Ονειρα»

Πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα video clip, που φέρει βολιώτικη υπογραφή από την αρχή έως το τέλος, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου για το καινούργιο τραγούδι του Σπύρου Αποστόλου «Αβολα Ονειρα». Τα γυρίσματα του video clip ολοκληρώθηκαν προ ημερών και ήδη οι συντελεστές βρίσκονται στη διαδικασία του μοντάζ, πριν την παρουσίασή του στο κοινό.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα «Αβολα Ονειρα» είναι το νέο τραγούδι του Βολιώτη Σπύρου Αποστόλου. Πρόκειται για ελληνόφωνο κομμάτι από τη σκηνή της progressive rock, το οποίο αναφέρεται σε κοριτσάκι που από πολύ μικρή ηλικία βλέπει εφιάλτες. Εχει χάσει τη μητέρα του καινομίζει ότι το έχει παρατήσει. Ομως μέσα από τους εφιάλτες που βλέπει καταφέρνει να γνωρίσει την αλήθεια.

Το τραγούδι μπολιάζεται με τη συμμετοχή της εξαιρετικής τραγουδίστριας Ναταλίας Ρασούλη, η οποία είναι η μοναδική μη… Βολιώτισσα, που συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Σπύρο Αποστόλου, ερμηνεύοντας τον «Υγρό Ψαλμό» και αγαπήθηκε από την κοινότητά του σκληρού ήχου. Το line up της ηχογράφησης συμπληρώνεται από τους Σπύρο Αποστόλου (κιθάρα / φωνή), Ναταλία Ρασούλη(φωνή), Σπύρο Χαρμάνη (κιθάρα / τύμπανα), Λάμπρο Ζαφειρόπουλο (soundeffects) και Ανέστη Κουρδή (μπάσο). Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Underhouse Studio και στο Mythos Studio ενώ το mastering έγινε στο Suncord Audiolab στα Ιωάννινα από τον Αχιλλέα Καλαντζή (Aenaon, Varathron).

Το δεκάλεπτο τραγούδι ο Βολιώτης καλλιτέχνης Σπύρος Αποστόλου αποφάσισε να προωθήσει με βίντεο κλιπ, που ουσιαστικά εξελίχθηκε σε μικρού μήκους ταινία ακριβώς λόγω της μεγάλης διάρκειας του τραγουδιού. «Είναι μία μικρού μήκους ταινία – ψυχολογικό θρίλερ, κάτι πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα», αναφέρει ο Βολιώτης καλλιτέχνης ο οποίος συνέπραξε με άλλους Βολιώτες του καλλιτεχνικού χώρου.

Τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο ίδιος ο Σπύρος Αποστόλου και τους στίχους ο Απόστολος Καμακάς, ενώ η σκηνοθεσία του video clip ανήκει στη Μαρία Καραζάνου. Η Ασπασία Μπότα ανέλαβε χρέη art director και ο Γιώργος Μπέγας μπήκε στην ομάδα βιντεοληψίας.

Όπως τονίζει ο κ. Αποστόλου τα γυρίσματα της μικρού μήκους ταινίας έγιναν τόσο στον Βόλο όσο και στο Πήλιο και οι πρωταγωνιστές είναι επίσης Βολιώτες. Η μικρή Κατερίνα στον ρόλο του κοριτσιού που βλέπει εφιάλτες, η Μαρία Καραζάνου υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σαν μητέρα και ο Γιάννης Γάκης ηθοποιός στον ρόλο του πατέρα.

Από μικρός στη μουσική

Ο Σπύρος Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Η μουσική είναι στη ζωή του από πολύ μικρή ηλικία. Αρχισε με παιδικά μαθήματα μουσικής και ταυτόχρονα διδάσκεται κλασική κιθάρα στο δημοτικό ωδείο Βόλου από τη Ζουμπέκη Κατερίνα.

Το 1999 συμμετέχει ως τραγουδιστής στο συγκρότημα Altona 97, στη συνέχεια στο Hearts Of Evil, το 2002 ηχογραφεί με το black metal συγκρότημα Dunkel το πρώτο demo Mikrokosmos ενώ το 2003 οι Acid rain με τον Σπύρο στην ηλεκτρική κιθάρα, κυκλοφορούν το πρώτο τους demo με τίτλο War in the sky.

Στα μέσα του 2014 αναλαμβάνει τα κρουστά στο μουσικό σχήμα «Η Ηχώ των Δρόμων» και μαζί κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Του ορίζοντα σελίδες – κεφάλαιο πρώτο» μέσα από την εταιρία MLK. Παράλληλα κάνουν live εμφανίσεις στη πόλη του Βόλου, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Το 2017 σε συνεργασία με τον μουσικό και στιχουργό Απόστολο Καμακά, αποφασίζει να μπει στο studio για την δημιουργία της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου