ΤΟΠΙΚΑ

Δανειστική τράπεζα περούκας ~ Χέρι βοηθείας στον αγώνα για ζωή

δανειστική-τράπεζα-περούκας-χέρι-βοη-51416

Δημιούργησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας, δίνοντας στήριγμα σε άπορες γυναίκες

Τράπεζα περούκας έχει δημιουργήσει ο σύλλογος καρκινοπαθών Μαγνησίας, με αφετηρία το 2012 και στόχο να καλυφθούν πάγιες ανάγκες γυναικών που μάχονται τον καρκίνο. Ο σύλλογος βοηθά άπορες γυναίκες, με την πρόεδρο Σοφία Ιωάννου να υπογραμμίζει ότι «είμαστε ένας τοπικός εθελοντικός οργανισμός με αποστολή την αντιμετώπιση του καρκίνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας υπογραμμίζεται ότι είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που στηρίζει με διάφορους τρόπους τους καρκινοπαθείς, αποτελεί πηγή πληροφοριών για τα νέα μέλη και το ευρύ κοινό, ενώ συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και υποστηρίζει με τη βοήθειά τους όσους πλήττονται από την ασθένεια.

Στην υποστήριξη που παρέχει, βοηθούν επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, μέλη που ξεπέρασαν τον καρκίνο και άτομα με συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα που πάσχουν, περνούν δύσκολες στιγμές και βιώνουν φόβο και άγχος.

Ανατρέχοντας στην αφετηρία της προσπάθειας, που ξεκίνησε το 2011 με οδηγό την αείμνηστη Ελένη Φουστούκου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ» αναφέρεται στον κοινό στόχο, την υποστήριξη των πασχόντων και την εξυπηρέτηση των αναγκών νοσηλείας.

Σταθμός των προσπαθειών του συλλόγου η περίοδος 2012-13 όταν μετά από την οικονομική ενίσχυση από τον Χαράλαμπο Τσιμά, με τις δωρεές πολιτών αντί στεφάνων, με εκδηλώσεις του Συλλόγου, συνδρομές μελών καθώς και με τη συμπαράσταση όλων των Διοικήσεων, ανακαινίστηκε και δόθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, και κατ’ επέκταση στους πολίτες της Μαγνησίας μια πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Χημειοθεραπείας. «Με πολύ κόπο και προσπάθειες αυτή τη στιγμή τρεις ογκολόγοι εξυπηρετούν και προσφέρουν τη νοσηλεία που χρειάζονται οι καρκινοπαθείς του Βόλου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Το 2018 ο Χ. Μπακόπουλος, παραχώρησε διαμέρισμα στην Τάκη Οικονομάκη 51 – 2ος όροφος. Ετσι, ο Σύλλογος απέκτησε το δικό του Σπίτι το οποίο οι Καρκινοπαθείς μπορούν να επισκέπτονται κάθε στιγμή για ενημέρωση και εξυπηρέτησή τους.

Στον χώρο λειτουργεί δανειστική τράπεζα περούκας, δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργικές ομάδες, ενώ παρέχονται συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη, με την συνδρομή ειδικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου