ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μέτρα πρόληψης για τους δημότες

μέτρα-πρόληψης-για-τους-δημότες-141179

Αλλαγές στη δομή λειτουργίας του «Βοήθεια στο Σπίτι» για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στην εφαρμογή των μέτρων της πολιτείας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία των δημοτών προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, που έχει διαμορφώσει ανάλογα τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, μ την ενισχυμένη υποστηρικτική δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι» να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε όσους αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Για αυτό τον σκοπό ο Δήμος Ρήγα Φεραίου απευθύνει το παρακάτω μήνυμα στους πολίτες: «Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε. Εμείς είμαστε εδώ για σένα προσφέροντας συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από καταστήματα επιλογής σας, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη».

Η συγκεκριμένη υπηρεσία υποστηρίζεται από τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», του Παιδικού σταθμού και των ΚΔΑΠ, με συντονίστρια του προγράμματος την Αντωνία Χασιώτη.

Η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου κοινότητας, του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Στόχος αυτής της ενισχυμένης προσωρινής Δομής Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης είναι η προστασία του ευάλωτου πληθυσμού και κατά συνέπεια όλων.

Όσοι δημότες θεωρούν ότι πρέπει να ενταχθούν στην ανάλογη φροντίδα, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24250 23794, ώρες, 07.00 -15.00, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

Ανάλογα με τις ανάγκες, το ωράριο και οι ημέρες λειτουργίας θα τροποποιηθούν ανάλογα προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου