ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη αεροπορική κίνηση σε Ν. Αγχίαλο και Σκιάθο

αυξημένη-αεροπορική-κίνηση-σε-ν-αγχία-366400

Με θετικό πρόσημο τα στατιστικά στοιχεία του Αυγούστου – Χαμηλή πληρότητα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

Θετικό πρόσημο καταγράφεται στις αεροπορικές αφίξεις των αεροδρομίων της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Μεσούντος του Σεπτεμβρίου οι αεροπορικές αφίξεις και αναχωρήσεις συνεχίζονται, ενώ παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα αριθμητικά δεδομένα, που καταγράφηκαν στην εκπνοή του προηγούμενου μήνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ειδικότερα, καταγράφηκαν συνολικά 774 αφίξεις και αναχωρήσεις στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, ενώ αφίχθησαν συνολικά 49.449 επιβάτες και αναχώρησαν για τον προορισμό τους 51.918 επιβάτες. Οι διερχόμενοι επιβάτες ανήλθαν σε 4.584 τον προηγούμενο μήνα.

Πρώτη σε σειρά κατάταξης, βάση αφίξεων, είναι η Μεγάλη Βρετανία με 17.985 τουρίστες, με δεύτερους τους Ιταλούς οι οποίοι ανήλθαν σε 13.903 τον Αύγουστο. Τέταρτοι οι Σουηδοί με 3.110 αφιχθέντες, πέμπτοι οι Σέρβοι με 2.216 αφίξεις και ακολουθούν οι Γερμανοί με 1.853 αφίξεις και οι Νορβηγοί με 1.851, ενώ στην λίστα καταγράφονται και άλλοι Ευρωπαϊκοί προορισμοί.

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται, παράλληλα, η κίνηση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου όπου υπολογίζεται σε 5% το ποσοστό αύξησης των αφίξεων στη διάρκεια του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 12.456 άτομα, που μεταφράζονται σε 5.608 αφίξεις, 5.784 αναχωρήσεις και 1.064 διερχόμενους, τον φετινό Αύγουστο.

Στο αντίστοιχο περσινό διάστημα καταγράφηκαν 5.238 αφιχθέντες, 5.275 αναχωρήσεις και 1.339 διερχόμενοι.

Μειωμένες κρατήσεις τον Σεπτέμβριο

Μειωμένα είναι, στο μεταξύ, τα ποσοστά πληρότητας στα καταλύματα, που κυμαίνονται μεταξύ 40 και 50% στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, οδεύοντας στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν.

Στην χερσαία Μαγνησία, ειδικότερα, τα ποσοστά πληρότητας είναι μειωμένα, κάτω από 50%, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο οποίος αναφέρει ότι η κίνηση του Σεπτεμβρίου είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες των επαγγελματιών. Παράλληλα, ο άστατος καιρός και οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, έχουν σαφή επίπτωση στην τουριστική κίνηση και τις κρατήσεις του Σαββατοκύριακου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Σκιάθο, όπου διατηρείται μεν η τουριστική κίνηση, εμφανώς μειωμένη, ωστόσο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ όπως αναφέρει ο Μανώλης Κανταράκιας, πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων του νησιού, στο τέλος του μήνα αναμένεται να αγγίξει το 30%. Ο ίδιος κάνει λόγο για μείωση του τζίρου και των χρημάτων που δαπανούν οι τουρίστες στις διακοπές τους, χαρακτηρίζοντας δύσκολη την φετινή σεζόν.

Σκιαγραφώντας την φθινοπωρινή εικόνα της Σκοπέλου, η Ιωάννα Ευσταθίου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα τουρισμού, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η κίνηση συνεχίζεται μέχρι της 27 Σεπτεμβρίου, και στην συνέχεια ελαχιστοποιείται προς το τέλος της σεζόν. Η ίδια υπογράμμισε ότι η φετινή τουριστική σεζόν ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους επαγγελματίες, ενώ σημείωσε ότι είχε «αποκωδικοποιήσει» έγκαιρα τα δεδομένα που προϊδέαζαν για την συνέχεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου