ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλες ανάσες στην εστίαση… δίνει ο Αύγουστος

μεγάλες-ανάσες-στην-εστίαση-δίνει-ο-α-407784

Αναθάρρησαν οι επαγγελματίες καθώς η κίνηση είναι καλύτερη από τους προηγούμενους μήνες

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς η εστίαση παρά τα προβλήματα που προκάλεσε το προχθεσινό μπουρίνι, απομακρύνοντας άρον – άρον τους επισκέπτες από παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι επαγγελματίες του κλάδου, μετά την υποτονική κίνηση των προηγούμενων μηνών, βλέπουν τους τζίρους να είναι ικανοποιητικοί, αν και όχι ανάλογοι των προσδοκιών τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και καφετεριών Στέφανος Στεφάνου, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «η κίνηση είναι σε γενικές γραμμές καλή, ωστόσο ο κόσμος παραμένει συγκρατημένος σε σχέση με τα χρήματα που δαπανά στα καταστήματα εστίασης».

«Πολλοί είναι οι λόγοι που διαμορφώνουν το συγκεκριμένο σκηνικό, ενδεχομένως οι εκλογές που προηγήθηκαν. Τα εκκαθαριστικά και η δόση του ΕΝΦΙΑ που καταφθάνουν και άλλοι παράγοντες, ευθύνονται για το γεγονός ότι ο κόσμος είναι συγκρατημένος», σχολίασε σχετικά ο κ. Στεφάνου.

Βέβαια κατά κανόνα οι προσδοκίες των επαγγελματιών είναι αυξημένες τον Αύγουστο, λόγω τουριστικής κίνησης, με τον πρόεδρος της εστίασης να επισημαίνει πως η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται πανηγύρια που αποφέρουν ικανοποιητικά έσοδα και στις παρακείμενες επιχειρήσεις. Σε σύγκριση, πάντως, με τους προηγούμενους μήνες, η κίνηση του Αυγούστου είναι καλύτερη, με τους επαγγελματίες να ευελπιστούν ότι θα πάρουν μια ανάσα, για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου