ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση του κτηματολογίου και τα αυθαίρετα

εκδήλωση-για-τη-συμπλήρωση-του-κτηματ-545773

Διοργανώνει ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κώστας Χαλέβας

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κώστας Χαλέβας, με την ιδιότητα του αρχιτέκτονα και πολεοδόμου, διοργανώνει στο Μεταξουργείο στις 24 Απριλίου στις 6 μ.μ. εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για τη συμπλήρωση του κτηματολογίου και τα αυθαίρετα.

Το ζήτημα του κτηματολογίου απασχολεί πολύ κόσμο και ο αντιπεριφερειάρχης θέλει να ενημερώσει διεξοδικά τους πολίτες και να απαντήσει στα ερωτήματά τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του και η οποία συνεχίζει:

«Από τη στιγμή που όλη η χώρα έχει κηρυχθεί υπό κτηματογράφηση, οι πολίτες έχουν πολλά ερωτηματικά, διότι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν σε βάθος μόνο οι τοπογράφοι, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι. Ομως κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους πολίτες αυτής της χώρας για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, αφού ξεκινά μία διαδικασία, στην οποία όσοι δεν συμμετέχουν στο τέλος θα χάσουν την περιουσία τους.

Οι ευρύτερες όμως μάζες ιδιοκτητών στις περιφέρειες δεν το γνωρίζουν και δεν θα το μάθουν, γιατί δεν ξεκίνησε ποτέ, ως όφειλε, μία τεράστια καμπάνια ενημέρωσης μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, την οργάνωση ενημερωτικών συγκεντρώσεων που να καλέσει τους πολίτες να δηλώσουν έγκαιρα και σωστά τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Επίσης, δεν το γνωρίζει και δεν θα το μάθει ποτέ ο απόδημος ελληνισμός, ο οποίος νομοτελειακά κινδυνεύει να χάσει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών του στοιχείων στη χώρα μας, τα οποία είναι και ο τελευταίος κρίκος που τους συνδέει με τη χώρα μας.

Οσο λοιπόν η κτηματογράφηση παραμένει «μυστική» και οι πολίτες «ανενημέρωτοι» η υποβολή δηλώσεων θα πνίγεται μέσα στη γενική άγνοια και αδιαφορία, με ελάχιστη προσέλευση και με ορατό τον κίνδυνο είτε να ναυαγήσει ολόκληρη η διαδικασία κτηματογράφησης, είτε η μισή εκτός σχεδίου ιδιωτική ακίνητη περιουσία να καταλήξει στο Κράτος. Για όλα αυτά τα θέματα ο Κώστας Χαλέβας, ο οποίος θα προχωρήσει στη δωρεάν κτηματογράφηση των εθελοντικών και κοινωνικών μονάδων του Βόλου, αποφάσισε τη διεξαγωγή της προαναφερθείσας εκδήλωσης στο Μεταξουργείο προς όφελος των πολιτών και των ιδιοκτητών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου