ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζομένους στους Δήμους

λήψη-μέτρων-προστασίας-για-τους-εργαζ-545928

Ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

Με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στον Δήμο Σκοπέλου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας με ανακοίνωσή του “καταγγέλλει κάθε υπεύθυνο που οδήγησε έναν εργαζόμενο στο να κινδυνεύσει η ζωή του, πιθανώς εξαιτίας παραλείψεων και πλημμελημάτων”.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής: “Τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολλά, εκ των οποίων κάποια είναι θανατηφόρα, έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κανείς απ΄ τα αρμόδια υπουργεία και φορείς δε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει τέλος στην μαύρη λίστα των νεκρών και τραυματιών που συνεχώς αυξάνει.

Αιτία όλων αυτών: η εντατικοποίηση της εργασίας, η απασχόληση μη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, η πλημμελής συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και φυσικά η μη τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και Ασφάλειας. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ΜΑΠ και αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες (χαλασμένα και μη νόμιμα οχήματα, ελλείψεις κτιριακών υποδομών, κ.λ.π.) να ενημερώνουν αμέσως το Σύλλογό μας.
Τέλος ευχόμαστε το ατύχημα του συναδέλφου να είναι το τελευταίο καθώς και τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου