ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια φωτογραφική διάκριση για την Ελένη Παπαθανασίου

πανελλήνια-φωτογραφική-διάκριση-για-582030

Η δημοσιογράφος απέσπασε το δεύτερο βραβείο και διάκριση στο μεγάλο διαγωνισμό της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, που είχε ως θέμα «Ανθρωπος και θάλασσα». Η ταλαντούχα Βολιώτισσα δημιουργός αναδείχθηκε δεύτερη πανελλαδικά στην ασπρόμαυρη και όγδοη στην έγχρωμη φωτογραφία, ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών από όλη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα, η ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ελένης Παπαθανασίου με τίτλο «Παιχνιδίσματα στο νερό» απέσπασε αργυρό μετάλλιο και η έγχρωμη δημιουργία της με τίτλο «Αγναντεύοντας» κατέλαβε την όγδοη θέση πανελλαδικά. Η απονομή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας στην Αθήνα, με τη βραβευμένη δημιουργό να υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη διάκριση έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, διότι ανάμεσα στα παιδιά, που εικονίζονται στη φωτογραφία, είναι οι δύο γιοι της.

«Κάθε διάκριση που αποσπώ μου δίνει ικανοποίηση και παράλληλα το ερέθισμα για μεγαλύτερη προσπάθεια στο μέλλον» όπως υπογραμμίζει, για να προσθέσει ότι «η φωτογραφία σου δίνει κίνητρο, σου ανοίγει ορίζοντες και σε βάζει ακόμη περισσότερο μέσα στη ζωή».

Η αγάπη για τη φωτογραφία «γεννήθηκε» παράλληλα με τη δημοσιογραφία και κατέλαβε σημαντική θέση στην καθημερινότητά της όταν έγινε μητέρα. «Η φωτογραφία ξεκίνησε ουσιαστικά από τη στιγμή που απέκτησα τα παιδιά μου και όταν συνταξιοδοτήθηκα είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να την αναπτύξω» είπε.

Αγαπημένα της θέματα η θάλασσα, η φωτογραφία δρόμου και κυρίως η φωτογραφία βυθού, που αποτυπώνει «την κοινωνία των ψαριών και όσων ζουν κάτω από την θάλασσα» υπογραμμίζει.

Η ταλαντούχα δημιουργός απέσπασε διακρίσεις και στον πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας, που προκήρυξε πρόσφατα η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία για γυναίκες φωτογράφους, ξεχωρίζοντας με την ευαίσθητη ματιά της ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών.

«Η φωτογραφία αποτελεί για πολλούς από μας μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Κάποιες φορές στεκόμαστε τυχεροί και οι φωτογραφίες μας απολαμβάνουν αναγνώρισης και εκτίμησης. Τότε, τα συναισθήματα που γεννιούνται για μας που ασχολούμαστε με τη φωτογραφία είναι ακόμη πιο έντονα» επισημαίνει.

Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Βόλος, η πόλη μου», που ενίσχυσε με 8.000 ευρώ την προσπάθεια αγοράς λεωφορείου για τη μετακίνηση των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Κλείνοντας δηλώνει παρούσα καλλιτεχνικά, κοινωνικά, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ιάσονα Αποστολάκη, αλλά και αθλητικά ως τεχνική σύμβουλος στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου και έχοντας την τεχνική επίβλεψη ως τεχνική σύμβουλος στην παιδική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου.

Το μήνυμα αισιοδοξίας που «στέλνει» μέσα από τις φωτογραφικές της δημιουργίες είναι «να χρωματίσουμε όλοι μαζί τη ζωή μας περισσότερο, να χρωματίσουμε την πόλη μας. Δίνουμε χρώμα στη ζωή και την παραμικρή λεπτομέρεια που ίσως να περνά ασήμαντη, αλλά είναι αυτό που κάνει πιο όμορφη τη ζωή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου