ΤΟΠΙΚΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Προσβολή στους ιερείς η απόλυση»

δημητριάδος-ιγνάτιος-προσβολή-στου-587125

«Ανθρωποι με ιδεολογικές εμμονές λαμβάνουν λανθασμένες αποφάσεις έναντι της Εκκλησίας», ανέφερε

Στην κρισιμότητα των καιρών και στις σχέσεις της Εκκλησίας με το Κράτος αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, διερωτώμενος «Ποιος είναι αυτός που προσβάλλει τους ιερείς μας, λέγοντας ότι θα τους απολύσει για να διορίσει άλλους;».

Συγκεκριμένα επιδόθηκαν από τον κ. Ιγνάτιο οι διορισμοί των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων και των συσσιτίων απόρων της τοπικής Εκκλησίας, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Τα νέα μέλη συνόδευαν οι αντίστοιχοι υπεύθυνοι κληρικοί των ενοριών.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι: «Ανθρωποι με ιδεολογικές εμμονές, με παλιές φόρμες στο μυαλό τους, λαμβάνουν λανθασμένες αποφάσεις έναντι της Εκκλησίας. Μην σιωπάτε και μη μένετε αδρανείς, όταν διαβάλλεται η Εκκλησία μας. Γίνετε οι μάρτυρες της αλήθειας, για να διασώσουμε την ενότητα του λαού μας, όταν κάποιοι άλλοι επενδύουν στον διχασμό. Όλα παραπαίουν γύρω μας, Αυτό που μας ενώνει είναι η ορθόδοξη πίστη μας, η παράδοσή μας, η ιστορία μας, η Εκκλησία μας! Οι εμμονικοί είναι λίγοι και θρασύδειλοι. Ξέρουν μόνο να καταστρέφουν και να διχάζουν. Κι όταν διχαστήκαμε το πληρώσαμε με μεγάλες εθνικές απώλειες!».

Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε, στη συνέχεια, ότι «το έργο μας είναι έργο ενότητας, που μας διασώζει και κινητοποιεί την εμπιστοσύνη όσων προσφέρουν. Η ενότητα αυτή πρέπει, πρωτίστως, να εκφράζεται από τον Επίσκοπο και τους ιερείς μας κι έτσι να διαχέεται και στα στελέχη, ούτως ώστε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι ανήκουμε στην ίδια Εκκλησία και εργαζόμαστε για τον ίδιο σκοπό».

Κλείνοντας προέτρεψε τους παριστάμενους: «Αναζητείστε όσους έχουν ανάγκη και δεν εκδηλώνονται εύκολα. Μιλήστε στους μοναχικούς, σε όσους βιώνουν τον πόνο και την εγκατάλειψη. Δώστε τους τον λόγο της αγάπης σας».

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του «Εσταυρωμένου», μίλησε για την επαναδραστηριοποίηση των Γιατρών της Αγάπης, που επεμβαίνουν, πλέον, σε ακραίες περιπτώσεις φτώχειας και ανέχειας, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς και κάλεσε όλους σε ετοιμότητα για την άμεση κινητοποίηση των μηχανισμών της τοπικής Εκκλησίας, κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου