ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: «Οι μαθητές γίνονται πειραματόζωα»

κκε-οι-μαθητές-γίνονται-πειραματόζω-587240

Καταγγέλλει με αφορμή το σχέδιο για το νέο Λύκειο

«Οι μαθητές γίνονται πειραματόζωα και οι φροντιστηριάρχες πανηγυρίζουν», καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ με αφορμή το σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας για το νέο Λύκειο, ζητώντας να μην κατατεθεί στη Βουλή.

«Το σχέδιο που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Λύκειο είναι καταδικασμένο στη συνείδηση της πλειονότητας των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Και μόνο το γεγονός ότι φέρνει αλλαγές για τη σημερινή Β’ Λυκείου, δυο μόλις μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, αντιμετωπίζοντας τους μαθητές σαν πειραματόζωα και φορτώνοντας με επιπλέον άγχος τις οικογένειές τους, δείχνει το άγχος της κυβέρνησης να φτιάξει ένα Λύκειο –φροντιστήριο – εξεταστικό κέντρο.

Η ουσία είναι ότι το Λύκειο που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση θα είναι ακόμα πιο ταξικό και με τη βούλα, ένα Λύκειο – φροντιστήριο, που θα γενικευτεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος και η όποια γενική μόρφωση θα σταματά ουσιαστικά στην Α’ Λυκείου, την ίδια στιγμή που είναι τόσα πολλά όσα πρέπει να μάθουν και να γνωρίσουν οι νέοι μέχρι τα 18 τους χρόνια, ανεξάρτητα από το επάγγελμα στο οποίο θα καταλήξουν», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου