ΤΟΠΙΚΑ

Λένε «όχι» στο άνοιγμα καταστημάτων Κυριακές λόγω άφιξης κρουαζιερόπλοιων

λένε-όχι-στο-άνοιγμα-καταστημάτων-κ-616760

Ριζική αντίθεση έχει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας με την πρόταση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων να ανοίξουν τα καταστήματα λόγω άφιξης κρουαζιερόπλοιων τρείς Κυριακές στις 12 Μάιου, 21 Ιουλίου και 6 Οκτωβρίου 2019.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «είτε είναι άφιξη κρουαζεροπλοίων, είτε Λευκές νύχτες, είτε εξοντωτικές εορταστικές περίοδοι με 3 συνεχόμενες Κυριακές στην δουλειά, αυτές οι πρωτοβουλίες δεν είναι ξεκομμένες με τις εξελίξεις στον κλάδο, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της τωρινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Περιφέρεια αλλά και ο Δήμος έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων, για την εργασιακή ζούγκλα που βιώνουν εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι. Το δικό του κομμάτι σε αυτό το παζλ έβαλε πρόσφατα και η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει συνταγματική τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές».

Σε αυτή την κατεύθυνση τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Περιφέρεια αλλά και ο Δήμος έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων, για την εργασιακή ζούγκλα που βιώνουν εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι. Το δικό του κομμάτι σε αυτό το παζλ έβαλε πρόσφατα και η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει συνταγματική τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων απευθύνει ακολούθως κάλεσμα στα μέλη του να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο για να προετοιμαστεί η μάχη για την υπεράσπιση του ωραρίου, της Κυριακής Αργίας, μα καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.

Μεταξύ άλλων διεκδικεί νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και κατάργηση όλων των Νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

Αντίθετη και η ΛΑΣ Νοτίου Πηλίου

Την έντονη διαφωνία της στη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τρεις επιπλέον Κυριακές τον χρόνο, εκφράζει με ανακοίνωσή της και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου εγκρίθηκε εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για τη λειτουργία των επιχειρήσεων για τρεις επιπλέον Κυριακές τον χρόνο.

«Η πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, να διαμορφώσει συμμάχους για την παραπέρα κατάργηση της Κυριακής αργίας, με τρεις επιπλέον Κυριακές από τον ήδη κατάπτυστο ψηφισμένο νόμο, βρήκε πρόθυμους υποστηρικτές τη Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου καθώς και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. Από κοινού, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Περιφέρεια(ΝΔ) και οι παρατάξεις τους μαζί με την παράταξη του ΚΙΝΑΛ, προωθούν και υλοποιούν κατά γράμμα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε και καταψήφισε την εν λόγω πρόταση. Δηλώνουμε τη ριζική αντίθεσή μας στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και τη λειτουργία πέραν του ωραρίου, με οποιοδήποτε πρόσχημα και επιχείρημα. Καλούμε τους μικρούς ΕΒΕ της περιοχής μας, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους εμποροϋπάλληλους όλου του Νομού να υψώσουν τείχος στη νέα επίθεση κυβέρνησης, Περιφέρειας και δημοτικών παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τις επερχόμενες εκλογές. Να τους τιμωρήσουν και να ενισχύσουν τη δική τους φωνή, με ισχυρό το ΚΚΕ», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της παράταξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου