ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντές στηρίζουν το Ορφανοτροφείο Βόλου

εθελοντές-στηρίζουν-το-ορφανοτροφεί-618100

Αυξάνονται καθημερινά τα αιτήματα προσφοράς που κατατίθενται στο ίδρυμα

Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των Βολιωτών κάθε ηλικίας που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικό έργο στο Ορφανοτροφείο του Βόλου που φιλοξενεί 20 παιδιά ηλικίας 7 – 19ετών .

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητές μουσικής, καθηγήτρια πληροφορικής, ιδιώτες φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, αθλητικοί οργανισμοί, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, λογοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διαιτολόγος – διατροφολόγος, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμωτές, μάγειρες, εθελοντές καθαριότητας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και στο ίδρυμα σε καθημερινή βάση.

«Μας συγκινεί ιδιαίτερα η κινητοποίηση των συμπολιτών μας για εθελοντική εργασία και ιδιαίτερα όταν βλέπουμε ότι η προσέλευση των εθελοντών στη δομή μας αυξάνεται όλο και περισσότερο, καθώς και το έργο που επιτελείται από το προσωπικό του ιδρύματος του παιδαγωγικού – κοινωνικού τομέα και των επιμελητών, ακόμα και πέρα από το ωράριό τους» υπογραμμίζει η διοίκηση του Ορφανοτροφείου.

Εξίσου συγκινητική είναι η προσφορά φοιτητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, οι οποίοι εκφράζουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη, προσφέροντας τον ελεύθερο χρόνο τους στα παιδιά. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η παιδαγωγός του ιδρύματος Φύλλη Μπακαλοπούλου «εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, αλλά και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το οποίο έχουμε συνεργασία, έρχονται οικειοθελώς για να προσφέρουν έργο. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία και ειδικά φέτος είναι εντονότερη», τονίζει.

Αρωγοί στην προσπάθεια είναι επίσης σύλλογοι, επιχειρήσεις – δωρητές της τοπικής κοινωνίας, καθώς και του εξωτερικού, που «επί σειρά ετών βρίσκονται στο πλευρό μας και μας στηρίζουν ανιδιοτελώς. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουμε με τη βοήθεια όλων σας να προσφέρουμε στα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ορφανοτροφείου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου