ΤΟΠΙΚΑ

Δέσμευση Υπ. Υγείας για 14 προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο Αχιλλλοπούλειο

δέσμευση-υπ-υγείας-για-14-προσλήψεις-μό-662263

Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Παπανάτσιου, την Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Μ. Μπαλή, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Α. Μεικόπουλο, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Ν. Αντωνίου, την Υποδιοικήτρια κ. Β.Ζαζά και τον Διοικητή του Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» κ. Μ.Δραμητινό, με θέμα «προοπτικές του Νοσοκομείου Βόλου».

Συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των έργων ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2017-2018, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και ο σχεδιασμός είναι να υλοποιηθούν όλα μέσα στο 2019.

Επίσης συζητήθηκε η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό στο Νοσοκομείου Βόλου και ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη προκήρυξη την άνοιξη 2019 για μόνιμο προσωπικό το Γ.Ν. Βόλου θα πάρει τουλάχιστον τέσσερις μόνιμους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ, (2 θέσεις ειδικότητας Παθολογίας, 1 θέση Επεμβατικής Καρδιολογίας για τον Στεφανιογράφο) και 1 θέση Ακτινοδιαγνωστικής (για τον Μαγνητικό Τομογράφο), καθώς και δέκα τουλάχιστον μόνιμες θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού για την στελέχωση των νέων δομών.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των προκηρύξεων, οποιαδήποτε ανάγκη σε Νοσηλευτικό προσωπικό, θα ενισχυθεί με επικουρικό προσωπικό, του οποίου το κόστος μισθοδοσίας θα καλυφθεί στην επόμενη αύξηση του προϋπολογισμού, από πιστώσεις του Υπουργείου Υγείας ή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου