ΤΟΠΙΚΑ

Η Μουσειοσκευή στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

η-μουσειοσκευή-στο-2ο-γυμνάσιο-βόλου-663604

Οι μαθητές βίωσαν μία πρωτότυπη εμπειρία εξερεύνησης του κυκλαδικού πολιτισμού

Μια πρωτότυπη εμπειρία εξερεύνησης των εικαστικών δημιουργημάτων του κυκλαδικού πολιτισμού είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου, τον περασμένο Νοέμβριο, μέσω της Μουσειοσκευής.

Η Μουσειοσκευή είναι μία βαλίτσα – κινητό Μουσείο, ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ντόλλης και Νικολάου Γουλανδρή και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στο ΚΔΑΠ Νεάπολης του Δήμου, απ’ όπου και την παρέλαβε το 2ο Γυμνάσιο Βόλου.

Το πολύτιμο περιεχόμενό της που περιείχε κυκλαδικά ειδώλια, ζωόμορφο ειδώλιο, καθισμένο ανδρικό ειδώλιο με προτεταμένο το χέρι σε πρόποση (γνωστό ως «πότης»), όλα εκμαγεία των πρωτότυπων, καθώς και έναν ανθεκτικό χάρτη των νησιών που κάνουν … «κύκλο» και το συνοδευτικό DVD για τα απαραίτητα ιστορικά στοιχεία, αποτέλεσε το «εύπλαστο» υλικό δράσης και μάθησης.

Οι μαθητές, κυρίως της Α΄ τάξης ζωγράφισαν, καταπιάστηκαν με πηλό, έκαναν μετρήσεις και έγραψαν ιστορίες. Εντυπωσιακή και απόλυτα ευχάριστη η ενασχόληση με τον πηλό αποτέλεσε την απαρχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας με μοντέλο τα αφαιρετικά δημιουργήματα της κυκλαδικής τέχνης. Με γρήγορους ρυθμούς, η γνωριμία μετατράπηκε σε δημιουργία, με την πολύτιμη καθοδήγηση του καθηγητή των καλλιτεχνικών του σχολείου, κ. Κουρκούβελου Γιώργου και της καθηγήτριας της Ιστορίας κ. Βόντζου Βαρβάρας. Τέλος, η γνωριμία της Μουσειοσκευής ολοκληρώθηκε σε όλα τα τμήματα του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου