ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται νέοι ελεγκτές στη Μαγνησία

ερχονται-νέοι-ελεγκτές-στη-μαγνησία-663675

Ενισχύεται η τοπική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας

Με επιπλέον ελεγκτές ενισχύεται η τοπική Υπηρεσία Επιθεωρητών Εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα, σε μία προσπάθεια να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ώστε να αντιμετωπιστεί ακόμη πιο αποτελεσματικά η ανασφάλιστη και υποδηλωμένη εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα ελεγκτή στον Βόλο δύο ακόμη άτομα, ένας υπάλληλος που θα ενσωματωθεί στην Υπηρεσία από το πρόγραμμα κινητικότητας και ένας ακόμη από την Λάρισα με μετάταξη.

Με την προσθήκη των δύο επιπλέον υπαλλήλων, το τοπικό Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας θα αριθμεί συνολικά 11 ελεγκτές που θα είναι επιφορτισμένοι με ελέγχους στη χερσαία Μαγνησία και τις Βόρειες Σποράδες.

Εκτός από το ΣΕΠΕ, ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό αναμένεται και στο Τμήμα Ασφάλειας και Υγιεινής που είναι επιφορτισμένο με τους ελέγχους που αφορούν στις συνθήκες εργασίας και στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων. Στο συγκεκριμένο Τμήμα αναμένεται ακόμη ένας υπάλληλος.

Στο μεταξύ χθες η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου υπέγραψε την έγκριση της έκδοσης προκήρυξης από το Α.Σ.Ε.Π. για 53 προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι οποίες κατανέμονται σε 47 άτομα κατηγορίας Π.Ε. και 6 κατηγορίας Τ.Ε.

Σημειώνεται, πως εκτός από τις 53 προσλήψεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, το προσωπικό του Σ.ΕΠ.Ε. έχει ήδη αυξηθεί με 39 άτομα από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και με 15 άτομα από μετατάξεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ενίσχυσή του με άλλα 150 άτομα μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας.

Σύμφωνα με τον νέο οργανισμό του Υπουργείου Εργασίας (ΠΔ 134/2017) οι οργανικές θέσεις του Σ.ΕΠ.Ε. αυξήθηκαν από 829 σε 970 θέτοντας τη βάση για την ενίσχυση της στελέχωσης του Σώματος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου