ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις στο Ναό Aγίου Νικολάου Βόλου

παρεμβάσεις-στο-ναό-aγίου-νικολάου-βόλ-696851

Τεχνικές εργασίες στη σκεπή και τις εξωτερικές επιφάνειες με δαπάνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Αίτημα ετών αποτελούν οι σημαντικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι εργασίες, που αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη, περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στη σκεπή και τους εξωτερικούς χώρους του ναού, με παράλληλη ενίσχυση των δομικών υλικών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει την επιδιόρθωση της στέγης και των εξωτερικών επιφανειών του Μητροπολιτικού Ναού, διαθέτοντας ποσό ύψους 400.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, ξεκινώντας από τη δυτική πλευρά του Ναού, δηλαδή την είσοδο. Οι τεχνικές εργασίες περιλαμβάνουν την αλλαγή της κεραμοσκεπής, τη στεγανοποίηση και ενίσχυση των υλικών και τον καθαρισμό των εξωτερικών επιφανειών.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα στον Ναό. Απλά ο Ναός «υποφέρει» από τη λεγόμενη γήρανση των υλικών και πρέπει τα υλικά αυτά να ενισχύονται», είπε.

Παράλληλα ο π. Χαρίλαος επισήμανε ότι «είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρωθεί σε αυτές τις δύο φάσεις. Αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, οι οποίοι στις δικές μας παρακλήσεις ανταποκρίθηκαν αμέσως και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Επί δέκα χρόνια κάνουμε αγωνιώδη προσπάθεια για να βρεθεί ένας τρόπος χρηματοδότησης των αναστηλωτικών εργασιών του Ναού που είναι υπέρ επείγουσες και δόξα τω Θεώ ένα αίτημά μας τακτοποιείται».

Στο μεταξύ, έχει κατατεθεί από τους υπεύθυνους του Ναού η πλήρης μελέτη, το έργο εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 30ής Νοεμβρίου και μόλις υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των εργασιών.

Κλείνοντας, ο π. Χαρίλαος δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος» και τόνισε ότι το έργο υλοποιείται «με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη και προγραμματική σύμβαση από χρήματα της Περιφέρειας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου