ΤΟΠΙΚΑ

Μητροπολίτης: «Οι πολέμιοι της Εκκλησίας, δεν είχαν καλό τέλος»

μητροπολίτης-οι-πολέμιοι-της-εκκλησ-696875

Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου του Βόλου, Αγίου Νικολάου

«Οσοι τα έβαλαν με την Εκκλησία δεν είχαν καλό τέλος», τόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μιλώντας σήμερα κατά τον εορτασμό του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Ιγνάτιος στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες από την παραλία του Βόλου, υπογράμμισε με νόημα ότι “η Εκκλησία και ο ίδιος, με σθένος θα υπερασπιστούν τον κλήρο” .

Εχοντας ως σημείο αναφοράς τον πολιούχο του Βόλου, τον Αγιο Νικόλαο, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «τούτες ιδιαίτερα τις μέρες θα μιλούσε και στους ιερείς. Σε αυτούς που τον διακονούν, που διακονούν τούτο τον λαό, έναν λαό πονεμένο και ηρωικό», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Με εύστοχο και αλληγορικό τρόπο, μίλησε για όλους και για όλα, λέγοντας ότι ο Αγιος Νικόλαος θα έλεγε στους κληρικούς: «Μη φοβάστε, εξάλλου οι παππούδες έχουν εμπειρία, ξέρουν και ιστορία και θα τους έλεγε «όποιοι τα βάλαν με την Εκκλησία, δεν είχαν καλό τέλος παιδιά μου». Νικήθηκαν και οι αιρετικοί και οι αιρεσιάρχες, νικήθηκαν και οι πολέμιοι, νικιούνται κάθε φορά αυτοί που περιφρονούν το έργο των ιερέων, το έργο ουσιαστικά μιας Εκκλησίας του Χριστού, το έργο μιας μάνας αυτού του λαού», είπε.

Νωρίτερα, στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου, του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου και της εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου τελέστηκε αρτοκλασία.

Παρόντες στον σημερινό εορτασμό του Αγίου Νικολάου ήταν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, θεσμικών φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου