ΤΟΠΙΚΑ

Πήραν πτυχία οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί

πήραν-πτυχία-οι-ηλεκτρολόγοι-μηχανικ-696898

Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι απόφοιτοι και αναγορεύτηκαν δύο διδάκτορες

Με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα λόγω της δεκαπενθήμερης κατάληψης στο τμήμα τους αποφοίτησαν τελικώς χθες οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη λαμπρή τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Χωροταξίας, έγινε επίσης η αναγόρευση δύο διδακτόρων.

Οι νέοι μηχανικοί ηλεκτρολόγοι και μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών παρέλαβαν τα πτυχία τους, καταχειροκροτούμενοι από συγγενείς και φίλους που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο, αλλά και από τους καθηγητές τους με τους οποίους έδωσαν μαζί τον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης.

Στη διάρκεια της λαμπρής τελετής, βραβεύτηκε ο αριστούχος προπτυχιακός απόφοιτος του τμήματος Κωνσταντίνος Κανελλής με βαθμό 9,40. Ο Θεσσαλονικιός με καταγωγή από το Πήλιο από την πλευρά του πατέρα του ήταν εκείνος που διάβασε τον όρκο του τμήματος. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο βαθμός δεν είναι αυτός που παίζει ρόλο, αλλά οι γνώσεις που έχουν κερδίσει οι απόφοιτοι του τμήματος. Και παρόλο που ο δρόμος της μάθησης και η πορεία προς το πτυχίο για τους ηλεκτρολόγους περνά μέσα από δύσκολα μονοπάτια λόγω απουσίας εγκαταστάσεων, με τα μαθήματα να μοιράζονται σε διαφορετικά κτίρια, ο κ. Κανελλής υπογράμμισε ότι η δουλειά που γίνεται στο τμήμα είναι υψηλού επιπέδου και ότι το νέο κτίριο θα συμβάλλει στην παραγωγή έργου σε καλύτερες συνθήκες.

Εσπασε τα κοντέρ

Νωρίτερα, βραβεύτηκε η αριστούχος απόφοιτη του μεταπτυχιακού τμήματος σπουδών «Επιστήμη και τεχνολογία του ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Πρόκειται για την Αγγελική – Ολυμπία Τρούμπουλου που έσπασε τα… κοντέρ της βαθμολογίας, αποφοιτώντας με βαθμό 9,94 και εξέρχεται στην αγορά προς αναζήτηση εργασίας με περγαμηνές.

Η Αγγελική – Ολυμπία Τρούμπουλου είναι και προπτυχιακή απόφοιτος του ίδιου τμήματος και συνέχισε και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δύο διδάκτορες

Διδάκτορες του τμήματος αναγορεύτηκαν δύο νέοι άνθρωποι, η Αντωνία Νασιάκου από την Καρδίτσα και ο Εμμανουήλ Κουτσιμπέλιας από τον Βόλο.

Η κ. Νασιάκου προπτυχιακή και μεταπτυχιακή απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών συνέχισε και για το διδακτορικό της που έχει σχέση με τα ευφυή δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς μπορεί μέσα από αυτά να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας. Ηδη υπάρχουν εφαρμογές σε κινητά για να δώσεις εντολή στο σπίτι να κλείσουν για παράδειγμα τα φώτα, ωστόσο τα έξυπνα δίκτυα μπορούν να επεκταθούν και περαιτέρω. «Μέσα από την τεχνολογία μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας», τόνισε η κ. Νασιάκου.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσιμπέλιας ανέπτυξε ένα λογισμικό για τον συντονισμό των αυτόνομων οχημάτων επίγειων και εναέριων. «Με το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί κανείς να προγραμματίσει εφαρμογές με εύκολο τρόπο και να μπορεί να χρησιμοποιεί πολλά τέτοια οχήματα με συνεργατικό τρόπο», εξήγησε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου