ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτάζει ο Πολιούχος του Βόλου

γιορτάζει-ο-πολιούχος-του-βόλου-697298

Με τη δέουσα επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια ο Βόλος τιμά σήμερα τον Προστάτη του Αγιο Νικόλαο, με την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου, που προσελκύουν πλήθος προσκυνητών από όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια.

Πλήθος κόσμου συρρέει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου σήμερα, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ξεκινήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε, εξάλλου, χθες ο πανηγυρικός Εσπερινός, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, στον ασφυκτικά γεμάτο Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος καλωσόρισε με θέρμη τον κ. Δαμασκηνό «τον δικό μας άνθρωπο» όπως είπε και τον Μητροπολίτη Μάνης, τον ιεράρχη της «θυσίας, της προσφοράς, του καλού και αγαθού λόγου». Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Χρυσόστομος, μίλησε για τον «οικουμενικό Αγιο», τον προστάτη των ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού που «διακονεί την πατρίδα και το Αιγαίο».

Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον Μητροπολιτικό Ναό, προκειμένου να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή, ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Δημητριάδος, τον οποίο χαρακτήρισε «λαμπρό ιεράρχη», παράλληλα δε και στο έργο του προϊστάμενου του Μητροπολιτικού Ναού, π. Χαρίλαου Παπαγεωργίου, τον οποίο συνεχάρη για την «εκκλησιαστική τάξη».

Ο Μητροπολίτης της ιστορικής Μητρόπολης Μάνης αναφέρθηκε στους δεσμούς που τον συνδέουν με την περιοχή, τη Μητρόπολη Δημητριάδος, αναφέρθηκε στον «ιστορικό Βόλο», και τον προστάτη Αγιο που γαληνεύει τις θάλασσες και τις ψυχές των ανθρώπων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου