ΛΑΡΙΣΑ

ΣΘΕΒ: Ενεργοποίηση δυνατότητας μετατροπής των Αγροτικών Συνεταιρισμών σε Α.Ε

σθεβ-ενεργοποίηση-δυνατότητας-μετατ-832372

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του σχεδίου νόμου Περί εταιρικών μετασχηματισμών

Επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, σχετικά με τις υπό διαμόρφωση διατάξεις στα πλαίσια του σχεδίου νόμου “Περί εταιρικών μετασχηματισμών” που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τις 11 Οκτωβρίου 2018.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κάνει ιδιαίτερη αναφορά για το άρθρο 2, παράγραφος 1 (Υποκείμενα εταιρικών μετασχηματισμών), προκειμένου να συμπεριληφθούν στην διαδικασία εταιρικού μετασχηματισμού εκτός από τους Αστικούς Συνεταιρισμούς και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί θα πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα λοιπά εταιρικά σχήματα, αλλά να ενταχθούν σε ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μπορούν να έχουν τις ίδιες ευελιξίες μετασχηματισμού και τις ίδιες ευκαιρίες ανάπτυξης, τονίζει στην επιστολή ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης ζητά την ενεργοποίηση δυνατότητας μετατροπής Αγροτικών Συνεταιρισμών σε Α.Ε., συγχώνευσης αυτών με άλλα εταιρικά σχήματα αλλά ακόμη και αναφορά για δυνατότητα απόσχισης κλάδου των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και στους Βουλευτές Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου