ΛΑΡΙΣΑ

Δράσεις εξωστρέφειας αποφάσισαν οι επαγγελματοβιοτέχνες

δράσεις-εξωστρέφειας-αποφάσισαν-οι-ε-832405

Χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στη δομή του ΙΜΕ/ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, συνάντηση εργασίας με τα Διοικητικά Συμβούλια των Α/βαθμιων ενώσεων της ΟΕΒΕ Ν. Λάρισας στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΓΣΕΒΕΕ για ανάπτυξη συστήματος αναβαθμισμένης αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών/κλαδικών ομοσπονδιών και σωματείων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Σωματείων για τις διευρυμένες υπηρεσίες του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα εκπαίδευσης, υλοποίησης μελετών και ερευνών, πληροφόρησης και συμβουλευτικής μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν τα Σωματεία με βάση τις ανάγκες τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά του ΙΜΕ/ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ο Υπεύθυνος Παραρτήματος και Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας κος Τρύφων Πλαστάρας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, από την πλευρά της ΟΕΒΕ Λάρισας εκπρόσωποι σωματείων των κλάδων των Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανημάτων Παντός Τύπου, των Σχολικών Κυλικείων, των Κουρέων-Κομμωτών-Κομμωτριών, των Κρεοπωλών, των Υδραυλικών και των Αδειούχων Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων.

Η εξέλιξη των γνωστικών αντικειμένων, η συνεχής αλλαγή των θεσμικών πλαισίων σε συνδυασμό με τις μεταβολές της τεχνολογίας και των εφαρμογών της, επιφέρουν αλλαγές και νέες ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία τόσο των μικρών επιχειρήσεων όσο και των ίδιων των συνδικαλιστικών φορέων. Με αφορμή τα παραπάνω σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται σειρά δράσεων που αφορούν:

  • Ø στην ενίσχυση και ενδυνάμωση της επικοινωνίας των συνδικαλιστικών φορέων μελών της ΓΣΕΒΕΕ δηλαδή, των τοπικών Ομοσπονδιών και των στελεχών τους, μέσω ενός σύγχρονου και άμεσου τρόπου αμφίδρομης ενημέρωσης γύρω από ειδικά θέματα ενδιαφέροντος συνδικαλιστικής εκπροσώπησης
  • Ø στην παρακολούθηση του οικονομικού περιβάλλοντος και των πιλοτικών απασχόλησης, στήριξη της επιχειρηματικότητας, διάγνωση αναγκών των επαγγελματιών, επαγγελματική κατάρτιση, μαθητεία και δια βίου μάθηση
  • Ø στην αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και μελετητικών δημοσιεύσεων που άπτονται θεμάτων ειδικών πολιτικών για τις ΜμΕ
  • Ø καθώς και έργα εκπαίδευσης και κατάρτισης για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους, τα οποία δίνουν έμφαση στην ενίσχυση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων στις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση της ενημερωτικής συνάντησης και στο πλαίσιο της δέσμευσης των συμμετεχόντων για αναβάθμιση της επικοινωνίας και της συνεργασίας, αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας, αποτελούμενη από τους Πρόεδρο ΟΕΒΕ Μαγνησίας κ. Πλαστάρα και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας κ. Σεραφείμ Μαουσίδη (Πρόεδρο τμήματος υπηρεσιών Επιμελητήριου Μαγνησίας) και αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Λάρισας αποτελούμενη από τους Πρόεδρο ΟΕΒΕ Λάρισας κ. Δημήτρη Παληογιάννη, από τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Σαγώνα και από την κ. Παναγιώτα Ζαμανάκου Μέλος Δ.Σ, συζήτησαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην επικείμενη συνδιοργάνωση εκδήλωσης των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος οι Ομοσπονδίες των επαγγελματοβιοτεχνών και Έμπορων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η ΟΕΒΕ Φθιώτιδας.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο και ανά έτος θα υλοποιείται και στις υπόλοιπες πόλεις. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η εξωστρέφεια των ΟΕΒΕ, η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων- θέσεων μεταξύ των μελών καθώς και η επαγγελματική προώθηση προϊόντων –υπηρεσιών από πόλη σε πόλη.

Η εκδήλωση των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο του 2019 με τη συμμετοχή φορέων όλης της Κεντρικής Ελλάδας, περιφέρεια, δήμους, επιμελητήρια καθώς και με τη συμμετοχή μελών των ΟΕΒΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου