ΤΟΠΙΚΑ

Αποσύρθηκε ο «επίμαχος» όρος για την πρόσληψη καθαριστριών στο Π.Θ.

αποσύρθηκε-ο-επίμαχος-όρος-για-την-π-736443

Αποσύρθηκε ο όρος της σύμβασης για πρόσληψη γυναικών κάτω των 25 ετών και άγαμες ως καθαρίστριες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστών /Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας.

Χτες και σήμερα συνεχίστηκαν Με επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων καθαριστριών-ών η 48ωρη απεργία και οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου, για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου: “Οι εργαζόμενες-οι σαν μια γροθιά επί μία εβδομάδα και με την στήριξη και την αλληλεγγύη εργατικών σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων, έδωσαν έναν δίκαιο αγώνα με σκοπό να σταματήσει η προκήρυξη ανάθεσης της καθαριότητας του Πανεπιστημίου σε εργολάβο και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 30 καθαριστριών-ών από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Κάτω από την πίεση και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις του Σωματείου μας, οι Πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν όχι μόνο να αποσύρουν τον κατάπτυστο όρο της σύμβασης για πρόσληψη γυναικών κάτω των 25 ετών και άγαμες, αλλά να αποσύρουν συνολικά την προκήρυξη- τον διαγωνισμό για την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο.

Με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης αναστέλλουμε προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας, χωρίς να παραιτούμαστε από την καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν την άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο και να μην γίνει καμία απόλυση”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου