ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για διαρρήξεις 21χρονος

στη-φυλακή-για-διαρρήξεις-21χρονος-777027

Εξάρτησή του από τις ναρκωτικές ουσίες επικαλέστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 21χρονος Αλβανός που κρυβόταν πίσω από την κλοπή μίας μοτοσικλέτας και τη διάπραξη τριών διαρρήξεων σε καταστήματα του Βόλου με άγνωστο συνεργό.

«Δεν μπορώ να απεγκλωβιστώ από τα ναρκωτικά και παρασύρομαι από παρέες», είπε ο κατηγορούμενος απολογούμενος στο Αυτόφωρο και αναγνώρισε τις πράξεις του, για τις οποίες ζήτησε συγγνώμη.

Εντούτοις, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μετά το πέρας του Αυτοφώρου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και πάλι στον συλληφθέντα και τον οδήγησαν στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος συνελήφθη προχθές το μεσημέρι. Σύμφωνα με την Αστυνομία έκλεψε μοτοσικλέτα Βολιώτη και στη συνέχεια με άγνωστο συνεργό διέρρηξε τρία καταστήματα στον Βόλο.

Ο συλληφθείς είχε απασχολήσει στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις.

Αυτόφωρο για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκαν χθες και δύο 26χρονοι φίλοι κάτοικοι Ξάνθης, που συνελήφθησαν με ναρκωτικά στο λιμάνι του Βόλου.

Οι δύο 26χρονοι επρόκειτο να ταξιδέψουν για Σκιάθο στις 7.30 το πρωί, όμως στον έλεγχο των λιμενικών διαπιστώθηκε ότι έφεραν από κοινού στις αποσκευές τους μία ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2,2 γραμμαρίων και μία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 3,5 γραμμαρίων.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν στο Δικαστήριο ότι είχαν τα ναρκωτικά για ιδία χρήση και είπαν ότι είναι περιστασιακοί χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Νωρίτερα, δυο λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου εξετάζονταν ως μάρτυρες κατηγορίας. Οι λιμενικοί ενημέρωσαν το Δικαστήριο ότι βρήκαν τα ναρκωτικά σε συσκευασία που είχε κρυφτεί επιμελώς σε μεταλλικό κουτί που περιείχε gel μαλλιών.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή, καθώς δεν είχαν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου