ΤΟΠΙΚΑ

Τον Μάρτιο η απόφαση για τον «Ιάσονα»

τον-μάρτιο-η-απόφαση-για-τον-ιάσονα-108721

Μέσα Μαρτίου θα ληφθεί τελικά η απόφαση για την αξιοποίηση του βόρειου τμήματος του ισογείου του επιβατικού σταθμού «Ιάσονα», για τον οποίο έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να προχωρήσουν σε επενδύσεις ένα μάρκετ ελληνικών συμφερόντων και ένα γραφείο τεχνικής εταιρείας ντόπιων επιχειρηματιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ που θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή, δεν θα είναι τελικά σε θέση να λάβει απόφαση, όπως ενημέρωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

«Εντός των προσεχών ημερών αναμένουμε να έχουμε στα χέρια μας τη μελέτη που ανατέθηκε σε τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες του ΟΛΒ για τη διερεύνηση των θετικών και αποθετικών επιπτώσεων των δύο επενδύσεων ώστε να καταλήξουμε στη συμφερότερη δυνατή επιλογή», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταυριδόπουλος παρείχε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα γύρω από την επένδυση μετά το ενδιαφέρον που, όπως είπε, επέδειξε η πόλη.

Ειδικά για τη δημιουργία εμπορικού outlet, που ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, διευκρίνισε ότι απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αποστόλη Οντόπουλο, κι εκείνος τον ενημέρωσε ότι «αυτή η πρόταση δεν είναι της ώρας».

«Μίλησα με τον κ. Οντόπουλο και είπε ότι αυτό που σκέφτεται δεν έχει να κάνει με τη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός μας. Βεβαίως του είπα ότι αν είχε κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλη μας χαρά να είχαμε μία τέτοια προσφορά. Διότι όταν κάναμε εμείς την πρόσκληση, που έληξε στις 19 Ιανουαρίου, δεν είχαμε λάβει μία τέτοια πρόταση από κάποιο επιχειρηματία. Θα το εξετάζαμε» διαβεβαίωσε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Για την πρόταση του μάρκετ, επισήμανε ότι ο επενδυτής δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει πολυκατάστημα. «Αντιθέτως, προτείνει τη δημιουργία ενός καταστήματος μέσα στο κατάστημα, που θα προβάλλει τα ντόπια προϊόντα και τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις», διαβεβαίωσε.

Ο κ. Σταυριδόπουλος έκανε μνεία και στο master plan του τέρμιναλ, και σημείωσε ότι «οι χρήσεις που προβλέπει είναι απεριόριστες και δεν έχουν καμία απολύτως δέσμευση με εξαίρεση το νότιο τμήμα του κτιρίου, που είναι αμιγώς εμπορικός σταθμός».

Στο βόρειο τμήμα του επιβατικού σταθμού, στο οποίο αφορά η παραχώρηση, τόνισε ότι προβλέπονται σχεδόν τα πάντα, από εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, αναψυκτήρια, πρατήρια διάφορων ειδών, μέχρι πρατήρια καυσίμων, νοσοκομείο, ή κλινική ή ξενοδοχειακή εγκατάσταση.

Εξάλλου, το νότιο τμήμα του ισογείου του κτιρίου ο Οργανισμός σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για την υποδοχή επιβατών στα πλαίσια μίας συνολικής αναβάθμισης και επέκτασης του συστήματος ISPS, που ήδη λειτουργεί στη β’ προβλήτα, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί στην κεντρική προβλήτα κρουαζιερόπλοια μικρότερου μεγέθους και βυθίσματος από αυτά που υποδέχεται το λιμάνι στη μεγάλη προβλήτα.

Μάλιστα, ο κ. Σταυριδόπουλος είπε ότι για αυτά τα κρουαζιερόπλοια, που απευθύνονται κυρίως σε πελάτες με υψηλό εισόδημα, ο ΟΛΒ έχει έτοιμη πρόταση για πλήρη χρηματοδότηση.

«Αναμένουμε να ανοίξει η πρόσκληση για να υποβάλουμε ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο Μεταφορών. Μάλιστα επιθυμούμε να φιλοξενούνται επιπρόσθετα περιοδικά εκθέσεις προβολής τοπικών προϊόντων και άλλες τέτοιες δραστηριότητες, καθώς ο χώρος είναι μεγάλος, είναι 900 τετραγωνικά μέτρα» επισήμανε.

Ο κ. Σταυριδόπουλος προχώρησε σε αυτές τις διευκρινήσεις, ξεκαθαρίζοντας πρώτα ότι «δεν υφίσταται θέμα πιέσεων ούτε σε επίπεδο πολιτικό ούτε σε άλλο επίπεδο. «Είναι σαφές ότι η πόλη ενδιαφέρεται», είπε.

Αναφέρθηκε ακολούθως στο ιστορικό των παραχωρήσεων του κτιρίου.

Όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση του ΟΛΒ, το τέρμιναλ ήταν κλειστό, μη λειτουργικό και σε μία κατάσταση χρόνιας εγκατάλειψης και απαξίωσης που ήταν εμφανής, και από την αχρηστία είχε αρχίσει να παρουσιάζει και σοβαρές ζημιές.

Το καλοκαίρι του 2017 ο ΟΛΒ παραχώρησε τους χώρους του πρώτου ορόφου του τέρμιναλ, οι οποίοι άρχισαν επιτέλους να φωτίζονται και να δίνουν ζωή στο κτίριο.

Φέτος προχωρεί και στην αξιοποίηση του βόρειου τμήματος του ισόγειου χώρου και αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σοβαροί ενδιαφερόμενοι επενδυτές, οι οποίοι κάτω από μία απολύτως διαφανή διαδικασία παρέδωσαν γραπτώς τις προσφορές τους και έκαναν και βελτιωμένες προσφορές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου