ΤΟΠΙΚΑ

Προτείνεται η ίδρυση τριών νέων σχολείων στη Μαγνησία

προτείνεται-η-ίδρυση-τριών-νέων-σχολε-119758

Στις προτάσεις ίδρυσης τριών νέων σχολείων, που περιλαμβάνουν τις λυκειακές τάξεις στη δομή της Ευξεινούπολης, το ΕΠΑΛ Σκιάθου και την εδραίωση της λειτουργίας του ΓΕΛ Καναλίων, αναφέρθηκε χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, με αφορμή τη χθεσινή κοπή της πίτας.

Κάνοντας τον απολογισμό δράσης της χρονιάς, ο κ. Σαβελίδης ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν, ενώ τόνισε παράλληλα ότι 120 μαθητές ασχολούνται με τη μαθητεία και αρκετοί έχουν εξασφαλίσει μόνιμη εργασία μέσω της μαθητείας των ΕΠΑΛ.

Η ανασκόπηση της χρονιάς περιελάμβανε, επίσης, το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, τους άξονες δράσης που αναπτύσσονται σε επίπεδο καινοτομίας και τα 257 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας, σε συνάρτηση με τον θεσμό που αφουγκράζεται τη φωνή των μαθητών.

«Πετύχαμε τη λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ και παράλληλα τις δράσεις ενημέρωσης των γονέων, για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαβελίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δράσεις συνεργασίας με τους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στα προγράμματα για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των προσφύγων, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και το Πανεπιστήμιο, αλλά και το πλάνο βελτίωσης του κτιρίου της Δευτεροβάθμιας, αλλά και όπου ακόμη απαιτείται.

Η συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος συνεχίζεται και διευρύνεται, ενώ, στο μεταξύ, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του συστήματος ασφαλών σχολικών διαδρομών για τους μαθητές. «Το κάθε σχολείο», είπε ο κ. Σαβελίδης, «θα προτείνει ασφαλείς διαδρομές σε όλη τη Μαγνησία, τις οποίες θα υποβάλουμε, με τη σειρά μας, στους αρμόδιους δήμους», ενώ προσέθεσε ότι οι ασφαλείς διαδρομές δεν αφορούν μόνο το πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και ευρύτερα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου