ΤΟΠΙΚΑ

Σαράντα μέρες χωρίς τις ευχές του Φώτη

σαράντα-μέρες-χωρίς-τις-ευχές-του-φώτη-164965

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται μεθαύριο Κυριακή από την ημέρα που ο 87χρονος Φώτης Λαδόπουλος, ο γνωστός και ως «ερημίτης», ο αγαπημένος «Φτωχούλης του Θεού», «έφυγε» από τη ζωή και πήρε μαζί του στους ουρανούς τις ευχές που διατύπωνε «γενναιόδωρα» στον Βόλο και τους πολίτες, για αγάπη, υγεία, ομόνοια, σύμπνοια.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου αποφάσισε να τελέσει με έξοδα της Εκκλησίας μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Φώτη, του σεβαστού παππούλη, που τόσο λείπει από τον Βόλο για τις σοφές συμβουλές του, τα καλοκάγαθα λόγια του, το φως που σκόρπιζε η παρουσία του στους δρόμους της πόλης.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου ανακοίνωσε χθες ότι το μνημόσυνο θα τελεστεί μεθαύριο Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 κατά τη Θεία Λειτουργία και παρακαλεί όλους όσοι τιμούν τη μνήμη του να παραστούν και να ενώσουν τις προσευχές τους για την ανάπαυση της ψυχής του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο καφές θα δοθεί στην κατακόμβη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Ο Φώτης Λαδόπουλος ήταν πετυχημένος τσαγκάρης και πωλητής παπουτσιών. Όμως όσα χρήματα έβγαζε τα μοίραζε σε όποιον είχε ανάγκη, για αυτό και το μαγαζί του έκλεισε λίγο πριν τους σεισμούς του ’55. Από τότε ο Φώτης με τις ανεκτίμητες ευχές του, αποφάσισε να αλλάξει φιλοσοφία ζωής. Για αρκετά χρόνια έμενε στα νταμάρια της Γορίτσας. Βιοποριζόταν με τα απολύτως απαραίτητα. Ωστόσο, όσα χρήματα συγκέντρωνε από διάφορες μικροεργασίες, τα μοίραζε σε όσους είχαν ανάγκη.

Ανθρωπος βαθιά θρησκευόμενος, επισκεπτόταν καθημερινά τον Αγ. Νικόλαο αλλά και την Παναγία Γορίτσα για να προσευχηθεί.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε σε μία καλύβα, στο ύψος του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που του έχει παραχωρηθεί από ένα φίλο του. Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, κοντά στη φύση, όπως ο ίδιος είχε επιλέξει.

Από τον Απρίλιο του 2017 φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο Βόλου μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Παρέμεινε εκεί μέχρι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου οπότε βραδινές ώρες διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο, και τα ξημερώματα της άλλης μέρας εξέπνευσε γαλήνιος, ήρεμος και πράος, όπως ήταν πάντοτε σε όλες τις στιγμές της ζωής του, και στις καλές και στις δύσκολες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου