ΤΟΠΙΚΑ

Βήμα στους κινητικά ανάπηρους

βήμα-στους-κινητικά-ανάπηρους-207982

Πρωτοβουλία για ισότιμη συμμετοχή 500 και πλέον ατόμων με αναπηρία

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της κοινωνικοποίησης και της ισότιμης συμμετοχής των 500 περίπου ατόμων με κινητική αναπηρία που ζουν στην περιοχή μας, είναι κάθε δράση που αναπτύσσει το Σωματείο κινητικά αναπήρων της περιοχής μας «Ιππόκαμπος», με αποδέκτες τα 85 μέλη του και όχι μόνο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αναπτύχθηκε συνεργασία με την «Πορεία ζωής» με απώτερο στόχο τη δημιουργία ομάδας υποστήριξης των κινητικά αναπήρων.

Η πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων στην παραπάνω προσπάθεια πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του «Ιππόκαμπου» προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη για τις προοπτικές που δημιουργούνται για όλους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» Πέτρος Μπέλλος, υπογράμμισε ότι μέσω της παραπάνω δραστηριότητας «θα υπάρξει συνύπαρξη όλων των ατόμων τα οποία αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, ψυχολογική υποστήριξη και παράλληλα σε συνδυασμό και με τη συνεργασία όλων των μελών της ομάδας, θα μπορούμε να καθορίσουμε και επιπλέον ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κινητικά ανάπηροι, μέλη του «Ιππόκαμπου» και μη είναι πολλά, με κυρίαρχα την ανεργία, την προσβασιμότητα, την αυτονομία. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέλλος «κάθε άτομο με αναπηρία πρέπει να έχει τη δυνατότητα αυτόνομα, με ασφάλεια να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες, στα αγαθά, στην πληροφόρηση, στην εργασία, την παιδεία. Αυτό που διεκδικούμε είναι η ισότιμη συμμετοχή. Η προσβασιμότητα, πρόσθεσε ο ίδιος, αποτελεί το κλειδί για την ισότιμη συμμετοχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή».

Η ιδέα για την ανάπτυξη της παραπάνω πρωτοβουλίας ανήκει στην Ιωάννα Γεωργιάδου, κοινωνική κλινική ψυχολόγο, συνδημιουργό της «Πορεία Υγείας», η οποία επεσήμανε ότι «ο «Ιππόκαμπος» είναι ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους, που χαίρει και της προσωπικής μου εκτίμησης και για αυτό πρότεινα τη δημιουργία μιας ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης ατόμων με κινητική αναπηρία με την προοπτική αργότερα να εξελιχθεί και σε μια ομάδα βοήθειας».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον «Ιππόκαμπο», επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 69728 52094 – 6976158678, ή την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] αλλά και την «Πορεία Υγείας» στο τηλέφωνο 6972104250 και την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου