ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκε στον αέρα η ΕΡΑ Βόλου

βγήκε-στον-αέρα-η-ερα-βόλου-473673

Δεκάδες τηλεφωνήματα Βολιωτών οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχές τους στους εργαζόμενους

Ανοιξε χθες το πρωί ένας νέος κύκλος για την ΕΡΑ Βόλου, η οποία συνεχίζει τη μακρόχρονη πορεία της στα ερτζιανά, παράλληλα με τους υπόλοιπους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, μετά από δύο χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών. Το έμψυχο δυναμικό του σταθμού βρέθηκε νωρίς χθες το πρωί στο γνώριμο χώρο, με ανάμεικτα συναισθήματα και έντονη συγκινησιακή φόρτιση, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες Βολιώτες, επικοινώνησαν τηλεφωνικά, διατυπώνοντας ευχές για «καλή συνέχεια και μακροημέρευση στη νέα πορεία».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Φωτό: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η προσωρινή προϊσταμένη της ΕΡΑ Βόλου, Φρόσω Παύλου, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία του σταθμού «είναι μια συνέχεια, μια συνειδητή επαγρύπνηση, η δικαίωση ενός αγώνα δίχρονου».

Παράλληλα η ίδια σημείωσε ότι το πρωινό πρόγραμμα θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, με την ενεργή συμμετοχή της ΕΡΑ Λάρισας, της Καρδίτσας και των δύο δημοτικών στούντιο, ενώ το απόγευμα θα είναι κυρίως ψυχαγωγικό, με ανοιχτό δίαυλο ενημέρωσης για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας και ευρύτερα.

«Η τοπική κοινωνία θέλει να είναι ανοιχτή η ΕΡΑ Βόλου, να υπάρχει δίαυλος και επικοινωνία, και μια ΕΡΤ που επιτελεί το ρόλο της με τρόπο πραγματικά ελεύθερο και όχι μια ΕΡΤ με κομματικό πρόσημο» σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

Στο στούντιο της ΕΡΑ Βόλου βρέθηκε χθες το πρωί, η δημοσιογράφος Χαρί Λέκκα, επί σειρά ετών εργαζόμενη στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, η οποία συνέδραμε τον διετή αγώνα των εργαζομένων, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του σταθμού. Η κ. Λέκκα έκανε λόγο για «μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία», προσθέτοντας ότι «η ΕΡΑ Βόλου είναι η φωνή της πόλης και θα πρέπει να το κατανοήσουν όλοι».

Η χθεσινή μέρα είχε ξεχωριστό χρώμα για τους εργαζόμενους του σταθμού, οι οποίοι βίωσαν με ανάμεικτα συναισθήματα τη συνέχιση μιας πορείας ετών. Η επί σειρά ετών εργαζόμενη της ΕΡΑ Βόλου Βίκυ Καποτά, τόνισε από την πλευρά της ότι «σήμερα, δύο χρόνια μετά, βιώνουμε μια συνέχεια και χαιρετίζουμε κι εμείς ως εργαζόμενοι ένα μεγάλο βήμα, το άνοιγμα της ΕΡΤ. Ισως χρειάζεται να παλέψουμε περισσότερο για να γίνει η ΕΡΤ της καρδιάς μας, μακριά από αγκυλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος, οι οποίες έγιναν αιτία να λοιδορηθούμε και να στοχοποιηθούμε».

Ο Βασίλης Πέτσης, ο οποίος συμμετείχε επίσης ενεργά στη διετή προσπάθεια να παραμείνει η ΕΡΑ Βόλου ανοιχτή, ανέφερε ότι «παλέψαμε για ένα άνοιγμα στην κοινωνία, παλέψαμε για να ακούγονται τα πάντα σε ένα δημόσιο ραδιόφωνο και νομίζω ότι ο αγώνας που ξεκινήσαμε, θα συνεχιστεί. Η ΕΡΑ Βόλου, πρόσθεσε ο ίδιος με συγκίνηση, είναι η ζωή μου, είναι τα πάντα για μένα».

Δηλώσεις βουλευτών

Με δήλωσή του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «δύο χρόνια μετά, οι αδικίες του παρελθόντος αποκαθίστανται. Χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και με τη στήριξη του κόσμου, η ΕΡΤ επαναλειτουργεί και μαζί και η ΕΡΑ Βόλου, όπως και οι υπόλοιποι περιφερειακοί σταθμοί, πιο ισχυροί, για να υπηρετήσουν την ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία και την προβολή του τοπικού στοιχείου. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί νίκη της δημοκρατίας, της ακηδεμόνευτης αμερόληπτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης απαλλαγμένης από τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος».

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Γ. Μπαλλής, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι «η ΕΡΤ επανέρχεται στη ρότα της, αρχίζει ένα νέο ταξίδι η επιτυχία του οποίου αφορά όλους μας. Ο αγώνας των εργαζομένων για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία, που θα σέβεται τη δεοντολογία και το δικαίωμα της ενημέρωσης μακριά από συμφέροντα, τη δουλειά των εργαζομένων της και θα διοικείται με γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και του δημόσιου αγαθού της ελεύθερης πληροφόρησης. Ειδικά για την ΕΡΑ Βόλου η σημερινή μέρα είναι μέρα δικαίωσης, παράλληλα, και της μακρόχρονης ιστορίας της, της μεγάλης προσφοράς του σταθμού μας στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής μας, στη διάσωση της τοπικής μας παράδοσης και στην προβολή της μοναδικής ταυτότητας του τόπου μας, όπως και των σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών αγώνων του λαού μας».

Η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι οι ΑΝΕΛ χαιρετίζουν την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η Ενωση Συντακτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζει την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δύο ακριβώς χρόνια, μετά το «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για: «Δύο χρόνια αγώνων, για εκατοντάδες συναδέλφους μας οι οποίοι έζησαν δύσκολες στιγμές όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτελεί νίκη της δημοκρατίας και παράδειγμα προς μίμηση.

Χαιρετίζουμε την πολιτική συνέπεια της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ, αλλά και το γεγονός ότι παρόλο που οι «Κασσάνδρες» ανέφεραν για περικοπές των δομών της ΕΡΑ στη Θεσσαλία, εντούτοις οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας τόσο προς τους εργαζόμενους όσο και προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ- Ε, τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρέμβασή μας στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που αναφερόταν στη λειτουργία της ΕΡΑ Βόλου, της ΕΡΑ Λάρισας, των δύο στούντιο σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, αλλά και στη γενικότερη λειτουργία του δικτύου Θεσσαλίας, βρήκε θετικότατη ανταπόκριση, όπως άλλωστε αυτό έχει καταγραφεί.

Είμαστε σίγουροι ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ θα συμβάλει στην αναγέννηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην χώρα προς όφελος των πολιτών που δικαιούνται αντικειμενική, πολύπλευρη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία με έμφαση στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Ελπίζουμε κλείνοντας, ότι το μαύρο στην ΕΡΤ θα αποτελέσει μόνο θλιβερό ιστορικό γεγονός και κανείς δεν θα το ξαναζήσει στο μέλλον».

Η Φρόσω Παύλου στο στούντιο συνομιλεί με την Χαρί Λέκκα

Χαμόγελα από τους εργαζόμενους στο στούντιο της ΕΡΑ Βόλου

Η Βίκυ Καποτά και η Δέσποινα Τσούκα

Ο Βασίλης Πέτσης έξω από το στούντιο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου