ΤΟΠΙΚΑ

Αθρόες και επιλεκτικές μετακινήσεις προσωπικού στο Δήμο Βόλου καταγγέλλει η ΚΙΝΗΜΑ ΟΤΑ

αθρόες-και-επιλεκτικές-μετακινήσεις-656814

Αθρόες μετακινήσεις προσωπικού του Δήμου Βόλου που όμως έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση, αποδόμηση κα υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Μετωπικής Ανατροπής ΟΤΑ (ΚΙΝΗΜΑ ΟΤΑ).

Υπογραμμίζει δε την ανάγκη αφύπνισης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, προκειμένου να προστατεύσει όσους αρνηθούν καθήκοντα πέρα από τη θέση τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αθρόες μετακινήσεις προσωπικού του Δήμου έγιναν τις τελευταίες μέρες με απόφαση του Δημάρχου, αναρτημένες στη Διαύγεια.

Χαρακτηρίζονται όμως πράγματι από διαύγεια και εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών του Δήμου;

Έχουν πράγματι σαν σκοπό και στόχο, την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών;

Στοχεύουν, εν μέσω της μνημονιακής κρίσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε, να ενισχύσουν τις προνοιακές δομές κοινωνικής προστασίας, για ανακούφιση των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων των συμπολιτών μας;

Η απάντηση, κατά τη γνώμη μας είναι ΟΧΙ.

Δεν μετακινείς έναν έμπειρο και καταξιωμένο υπάλληλο (Κοινωνικό Λειτουργό) από την Πρόνοια-ΚΑΠΗ στα ΚΕΠ, ούτε έναν έμπειρο και καταξιωμένο υπάλληλο (Διοικητικό) από τα ΚΕΠ στην Πρόνοια-ΚΑΠΗ.

Δεν απαξιώνεις, υποβαθμίζεις και τελικά αποδομείς τα ΚΑΠΗ της Δημοτικής ενότητας Ν. Ιωνίας, αφήνοντάς τα με ένα μόνο Κοινωνικό Λειτουργό και ελλιπή προσφορά υπηρεσιών καθαριότητας και κυλικείου (ανάθεση καθαριότητας σε ιδιώτες-εργολάβους), θεωρώντας τελικά τους δημότες της Ν. Ιωνίας, δημότες δεύτερης κατηγορίας.

Δεν δίνεις τρία παράπλευρα καθήκοντα, με τα ανάλογα επιδόματα, σε ένα μόνο υπάλληλο.

Δεν δημιουργείς «Δημοτική Αστυνομία» με υπαλλήλους ανεκπαίδευτους, που θα δουλεύουν βέβαια υπερωριακά, για να έχεις αυτό που σε ενδιαφέρει, την καλή βιτρίνα του κέντρου της πόλης.

Δεν χρησιμοποιείς υπάλληλο Γυμναστή σαν διοικητικό, όταν έχεις ανάγκες Άθλησης στις Κοινωνικές δομές (ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί).

Καλούμε τη Διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο να αφυπνιστεί και να πάρει θέση. Να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που θα αρνηθούν καθήκοντα, πέρα από τη θέση τους. Να καταγγείλει ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων υπαλλήλων σε βάρος άλλων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου