ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφει ο φόβος για τη Ryanair ~ Εκτός πλάνων ο Βόλος

επιστρέφει-ο-φόβος-για-τη-ryanair-εκτός-πλάν-670921

Τα δρομολόγια κινδυνεύουν να… συντριβούν στο βωμό της διαφημιστικής προώθησης

Επιστρέφει ο φόβος για ενδεχόμενη διακοπή των δρομολογίων της Ryanair από και προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. Η ιστορία επαναλαμβάνεται: όσο η «συμφωνία διαφημιστικής προώθησης» μεταξύ της αεροπορικής εταιρείας low cost και της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι στον αέρα, η Ryanair δεν συμπεριλαμβάνει στο χάρτη των προορισμών της το τοπικό αεροδρόμιο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μέχρι στιγμής, το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου έχει λάβει από το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών τα πλάνα τους για τη θερινή σεζόν του 2015. Ολων των εταιρειών, με εξαίρεση τα πλάνα της Ryanair. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ν. Αγχιάλου, Κώστα Ευσταθίου, αυτή την περίοδο οι εταιρείες ανακοινώνουν τα πλάνα τους και ζητούν άδεια προσγείωσης. Οχι όμως και η ιρλανδικών συμφερόντων low cost εταιρεία, που ήταν εκείνη που έδωσε πνοή στο τοπικό αεροδρόμιο.

«Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη διακοπή των πτήσεων φέτος. Αν όμως ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε θα είναι τεράστιο πλήγμα για το αεροδρόμιο», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, επισημαίνοντας ότι το 35% της επιβατικής κίνησης οφείλεται στις αφίξεις και αναχωρήσεις αεροπλάνων της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η Ν. Αγχίαλος και ο Βόλος δεν υπάρχει ως προορισμός ούτε στη λίστα των αεροδρομίων της Ryanair στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα.

Οπως εξηγεί η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, με τη λήξη της σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Ryanair, είχαν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για την ανανέωσή της. Προσπάθειες που σκόνταψαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Κρίθηκε ως μη σύννομη η σύμβαση ύψους 400.000 ευρώ με το σκεπτικό ότι δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό σε άλλες αεροπορικές εταιρείες. Από τότε και μέχρι σήμερα, λύση δεν έχει βρεθεί.

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ίδια την εταιρεία προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα», αναφέρει η κ. Κολυνδρίνη.

Το καμπανάκι είχαν χτυπήσει έγκαιρα, τόσο η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας όσο και ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι αλλά και ο Δήμος Βόλου.

Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και σχεδόν μία ανάσα πριν το άνοιγμα της σεζόν, το τουριστικό προφίλ της Μαγνησίας και η τοπική οικονομία κινδυνεύει να δεχθεί καίριο πλήγμα.

Βάσει του προγράμματος των πτήσεων που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, στους προορισμούς της συμπεριλαμβάνεται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Κρήτη και η Ρόδος.

Ο Βόλος δεν βρίσκεται στη λίστα. Κι όμως από το Μάιο του 2010 το παράθυρο προς την Ευρώπη μέσω της Ryanair ήταν σταθερά ανοιχτό κάθε χρόνο. Για μία ολόκληρη σεζόν από την περίοδο του Πάσχα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, γίνονταν 13 δρομολόγια από και προς Μπέργκαμο, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και μάλιστα με σημαντικές πληρότητες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου