ΑΛΜΥΡΟΣ

Κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα ταυτοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ στον 14χρονο μαθητή

κεραυνοβόλο-μηνιγγίτιδα-ταυτοποίησε-692862

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Σε μηνιγγιτιδόκκοκο, ασθένεια που είναι μεταδοτική, αποδόθηκε η «κεραυνοβόλος» μικροβιακή μηνιγγίτιδα, που προσέβαλε 14χρονο μαθητή από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού το βράδυ της Τρίτης και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη σχολική κοινότητα.

Ο μαθητής συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε καταστολή σε σταθερή κατάσταση.

Ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο, το αιμορραγικό εξάνθημα υποχώρησε, γεγονός που αποδόθηκε στην άμεση μεταφορά του παιδιού στο Νοσοκομείο από του γονείς του και την πολλαπλή αγωγή που έδωσαν οι γιατροί μετά την έγκαιρη διάγνωση.

Ο μικρούλης είχε πεσμένη άμυνα, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν υπέστη ατύχημα, που του είχε προκαλέσει κρανιοεγκεφαλικές βλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηνιγγίτιδα ήταν κεραυνοβόλος, καθώς παρουσίασε σε λιγότερο από 24ωρο συμπτώματα σηψαιμίας, αιμορραγικό εξάνθημα με άνοδο της πίεσης και ταχυκαρδία, ενώ ο συνήθης χρόνος επώασης της ασθένειας είναι οι τρεις μέρες.

Οι γιατροί αισιοδοξούν ότι ο μαθητής θα γίνει καλά στην υγεία του.

Στο μεταξύ, στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δόθηκε από την πρώτη στιγμή χημειοπροφύλαξη, όπως και στην οικογένεια του μαθητή, αλλά και τους συμμαθητές του, με τους οποίους μεταφέρονταν με ταξί από τον Αλμυρό στο Βόλο για να πάνε στο σχολείο.

Η Παιδιατρική Κλινική συμβουλεύει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός, καθώς μετά τη χημειοπροφύλαξη και την απολύμανση των χώρων του σχολείου για προληπτικούς λόγους δεν υπάρχει φόβος μετάδοσης της ασθένειας.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι όταν εκδηλώθηκε η ασθένεια, ο 14χρονος ήταν στο σπίτι του και την άλλη μέρα το πρωί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Η Παιδιατρική Κλινική αναμένει επιπλέον αποτελέσματα από το βιοχημικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου