ΤΟΠΙΚΑ

Απομένουν 20 παιδικές χαρές στο Δήμο Βόλου ~ Μια σε κάθε συνοικία

απομένουν-20-παιδικές-χαρές-στο-δήμο-βόλ-753231

Ξεκινούν άμεσα οι παρεμβάσεις σε συνεργασία με την ΕΒΕΤΑΜ που θα αναλάβει την πιστοποίησή τους, ενώ οι υπόλοιπες θα κλείσουν

Σε περιορισμό του αριθμού των παιδικών χαρών κατά το ¼ σε επίπεδο Δήμου Βόλου προχωρά η δημοτική αρχή, με στόχο όσες λειτουργήσουν να είναι πιστοποιημένες και απόλυτα ασφαλείς για τους χρήστες τους που είναι τα μικρά παιδιά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Σε κάθε συνοικία θα υπάρχει μία παιδική χαρά. Θα είναι όμως απόλυτα ασφαλής για τα παιδιά. Σήμερα, στο Βόλο, ανά 100 μέτρα υπάρχει και μία παιδική χαρά. Πρόκειται όμως για παιδικές χαρές που δεν υπάρχουν ούτε στην… Ουγκάντα. Στόχος μας είναι από τις 97 παιδικές χαρές που έχουν καταγραφεί σήμερα στο Βόλο και είναι ακατάλληλες να λειτουργήσουν 15 – 20 παιδικές χαρές που θα είναι σωστές. Οι υπόλοιπες θα κλείσουν. Ηταν λάθος όσες γίνανε με τον τρόπο που γίνανε, πιθανώς για ψηφοθηρικούς λόγους», διεμήνυσε από το βήμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Βόλου, ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Στο Δήμο Βόλου είναι χωροθετημένες 97 παιδικές χαρές, η πλειοψηφία των οποίων έχουν κριθεί από ακατάλληλες έως επικίνδυνες. Μάλιστα, πρόσφατα από τις τεχνικές υπηρεσίες «ξηλώθηκε» μια ολόκληρη παιδική χαρά στη συνοικία του Αγίου Βασιλείου που είχε κριθεί ακατάλληλη για παιδιά.

Οπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, άμεσα -ίσως και πριν τις γιορτές- πρόκειται να ξεκινήσουν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές, προκειμένου να λειτουργούν με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ο αριθμός των παιδικών χαρών αναμένεται να περιοριστεί από 97 σε περίπου 20 και στις υπόλοιπες θα κλειδώσουν λουκέτα. «Θα είμαστε πρωτοπόροι ώστε οι παιδικές χαρές να λειτουργούν με ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Στο πλευρό του Δήμου Βόλου, θα είναι η ΕΒΕΤΑΜ, ο μοναδικός εθνικός φορέας πιστοποίησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου, Θωμά Παπαλιάγκα. Η ΕΒΕΤΑΜ θα υποδείξει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στις παιδικές χαρές και θα βάλει την υπογραφή της ότι λειτουργούν με ασφάλεια για τα μικρά παιδιά.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, οι παιδικές χαρές δεν πρέπει να γειτνιάζουν με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων. Θα πρέπει να διαθέτει κατάλληλα παιχνίδια σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΛΟΤ, να έχει είσοδο κοινού τουλάχιστον ενός μέτρου, ζώνη όδευσης, κατάλληλο και επαρκή φωτισμό, επαρκή καθισμάτων για τους συνοδούς, βρύση με πόσιμο νερό, σημεία σκίασης, εξωτερικές και εσωτερικές προσβάσεις για ΑμεΑ, καλάθια απορριμμάτων, σύστημα αποτροπής εισόδου αδέσποτων ζώων, ζώνες πρασίνου, πινακίδα εισόδου, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά άρθρα:

Φθορές σε παιδικές χαρές

Ξεκινούν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές

Επισκευές στις παιδικές χαρές

Κλείνουν οι παιδικές χαρές από 1η Οκτωβρίου

«Σφραγίζονται» παιδικές χαρές στο Πήλιο, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν

Κλείνουν οι παιδικές χαρές ~ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Παιδική χαρά γεμάτη παγίδες ~ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου