ΤΟΠΙΚΑ

ΕΠΑΜ: «Βλέπουν» πρόωρες εκλογές

επαμ-βλέπουν-πρόωρες-εκλογές-753424

Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ για «θολές προτάσεις» στην οικονομία από το Δημ. Καζάκη και το Θεμ. Συμβουλόπουλο

Την ανάγκη δημιουργίας δημοκρατικού – πατριωτικού τρίτου πόλου το οποίο θα αντιταχθεί στον διπολισμό Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν ο Α’ Συντονιστής του ΕΠΑΜ Θεμ. Συμβουλόπουλος και ο οικονομολόγος – αναλυτής και ιδρυτικό μέλος του ΕΠΑΜ Δημ. Καζάκης που παραχώρησαν προχθες συνέντευξη Τύπου στο Βόλο, λίγες ώρες πριν από την ανοιχτή εκδήλωση που είχαν στο ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ο Α’ Συντονιστής του ΕΠΑΜ κ. Συμβουλόπουλος προέβλεψε ότι περισσότερες πιθανότητες έχει το σενάριο, η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ωστόσο ήταν πολύ αιχμηρός με την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφείς θέσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας και ότι ουσιαστικά πέφτει στην παγίδα που του έχει στήσει η Κυβέρνηση μέσω της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής αφού εάν κερδίσει τις εκλογές θα κληθεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

Τόσο ο κ. Συμβουλόπουλος όσο και ο κ. Καζάκης υποστήριξαν ότι έτσι όπως διαμορφώνονται σήμερα τα οικονομικά στοιχεία το Μάρτιο δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και ότι αυτό θα σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία με τους δανειστές. Παράλληλα εκτίμησαν ότι από τις επόμενες εκλογές το πιθανότερο είναι να μην προκύψει αυτοδυναμία.

Ο Α’ Συντονιστής ανέφερε επίσης ότι το ΕΠΑΜ κάνει άνοιγμα διαλόγου στην κοινωνία σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, χαρακτηρίζοντας ραγδαίες τις εξελίξεις ενώ συνεχίζοντας τόνισε: «Το ΕΠΑΜ μπορεί να είναι μια μικρή δύναμη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αρθρώσει πολιτικό λόγο και πρόταση που δίνει συγκεκριμένη λύση» και επανέλαβε τη βούληση του ΕΠΑΜ να ανοίξει διάλογο με στόχο τη συνεργασία με άλλες συλλογικότητες κινηματικού χαρακτήρα.

Οσον αφορά το χρέος τόσο ο κ. Συμβουλόπουλος όσο και ο κ. Καζάκης υποστήριξαν ότι πλέον είναι μη εξυπηρετήσιμο και διατύπωσαν την άποψη ότι η μοναδική λύση είναι η διαγραφή του. Αφησαν μάλιστα αιχμές ότι στο συγκεκριμένο θέμα οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται ως εν δυνάμει κυβέρνηση είναι αντιφατικές και ότι δεν διεκδικεί όπως θα έπρεπε τη διαγραφή σε ένα ποσοστό που θα υποχρέωνε τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση υπό το βάρος των συνεπειών που θα έχουν οι δικές τους οικονομίες.

Από την πλευρά του το ιδρυτικό μέλος του ΕΠΑΜ Δημ. Καζάκης, αναλύοντας την πολιτική κατάσταση εκτίμησε ότι οι ψηφοφόροι δεν ανήκουν σε κανέναν κι όπως είπε «όσο έχει δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί να πείσει το εκλογικό σώμα, αντίστοιχο δικαίωμα έχουν και τα άλλα κόμματα και το ΕΠΑΜ. Εμείς κάναμε προσπάθεια να ανοίξει διάλογος όχι σε κλειστά κονκλάβια αλλά δημόσια με το ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Καζάκης που αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική κατάσταση για να επισημάνει ότι «η νέα κυβέρνηση θα βρει ταμεία άδεια. Θα έχει ανάγκη τα 1,8δισ. που κρατάνε οι Ευρωπαίοι για τη δόση, ενώ μέσα στο Μάρτιο θα πρέπει να καταβάλλει 17,5δισ. σε ληξιπρόθεσμα και τόκους» δήλωσε και επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση που θα βγει, θα πρέπει να ζητήσει να διαπραγματευτεί μόνο για ένα ποσοστό του χρέους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου