ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζεται ο συνδικαλιστικός ρόλος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ

αναβαθμίζεται-ο-συνδικαλιστικός-ρόλ-753427

Δέσμευση της παράταξης Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων

Τη δέσμευση ότι θα υπηρετήσει και θα αναδείξει τα προβλήματα των δημοτικών υπαλλήλων ανέλαβε η παράταξη «Συσπείρωση Δημοτικών υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας» που βγήκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στους ΟΤΑ με ποσοστά 50%, τόσο στην κάλπη των μονίμων, όσο και σε αυτή των αορίστου χρόνου υπαλλήλων.

«Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό το οποίο κάνουμε μέχρι τώρα, δηλαδή την ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και την έντιμη και ανυποχώρητη υπεράσπιση των αιτημάτων τους στην καθημερινή δράση του σωματείου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε όπου επίσης τονίζεται ότι οι εκλογές είναι η αφετηρία για μια συνολική αλλαγή του ρόλου του συλλόγου στα θέματα που απασχολούν όλους τους Δήμους του Νομού Μαγνησίας.

«Το μέλημά μας -αναφέρει η Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων- είναι η ενότητα και για το σκοπό αυτό θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να υποχωρήσουν οριστικά και αμετάκλητα, μικροκομματικές και παραγοντίστικες αντιλήψεις που οδηγούν τους συναδέλφους σε απομάκρυνση και αποχή από τις συλλογικές διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις μας.

Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, στο πλευρό όλων, χωρίς αφορισμούς και αποκλεισμούς γνωρίζοντας πολύ καλά ότι στην κατάσταση που βιώνουμε τα προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν χρώμα».

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Δεκεμβρίου 2014, έχουν ως εξής:

Α. Tακτικοί Yπάλληλοι:

Ψήφισαν 462 Λ/Α:37 Έγκυρα425

  • ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΓΕΡΑΣ» 209 ψηφοδέλτια (49.2%)
  • ΔΑΣ με 187 ψηφοδέλτια (44%)
  • Μεμονωμένες υποψηφιότητες: Καντόλα Ζ. 19 ( 4.5%), Αθανασιάδου Σ. 10 (2.3%)

Β. Υπάλληλοι ΙΔΑΧ:

Ψήφισαν 196 Λ/Α:6 Εγκυρα 190

  • ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΓΕΡΑΣ» 98 ψηφοδέλτια (51.6%)
  • ΔΑΣ 86 ψηφοδέλτια (45.3%)
  • Μεμονωμένη υποψηφιότητα: Εμφιετζίδης Ι. 6 (3.1%)

Συνολικά αποτελέσματα

Ψήφισαν 658

Λ/Α 43

Εγκυρα 615

  • ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΓΕΡΑΣ» 307 ψηφοδέλτια (50%)
  • ΔΑΣ 273 ψηφοδέλτια (44.4%)
  • Μεμονωμένες υποψηφιότητες 35 ψηφοδέλτια (5.6%)

Ετσι εκλέγονται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Τακτικών Υπαλλήλων ένας αντιπρόσωπος με τον αναπληρωτή του από την «Συσπείρωση» και ένας με τον αναπληρωτή του από την ΔΑΣ.

Από τον συνδυασμό της Συσπείρωσης εκλέγεται η Στάχτου Θάλεια με αναπληρωτή τον Πανταζή Βαλάντη. Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Αορίστου Χρόνου ένας αντιπρόσωπος με τον αναπληρωτή του από την «Συσπείρωση» και ένας με τον αναπληρωτή του από την ΔΑΣ.

Από το συνδυασμό της Συσπείρωσης εκλέγεται ο Κατσιφός Γιώργος με αναπληρώτρια την Βαριάμη Ζωή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου