ΤΟΠΙΚΑ

«Ομπρέλα» Δήμου Βόλου για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

ομπρέλα-δήμου-βόλου-για-τις-ευπαθεί-753641

«Ομπρέλα» προστασίας των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, ετοιμάζεται να ανοίξει ο Δήμος Βόλου, από κοινού με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Πολίτες που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία, που στην περιοχή κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα προγράμματος, που στόχο έχει να μειώσει τις ανισότητες μεταξύ των πολιτών και να φροντίσει για την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων που έχουν περιθωριοποιηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου που αφορά στη διαφορετικότητα, τις ανισότητες και την κοινωνική ενσωμάτωση, πρόκειται να συμμετέχει ο Δήμος Βόλου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, προβλέπεται να περιληφθεί ένα σύνολο δράσεων που στοχεύουν στην έρευνα για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και εισοδηματικών ανισοτήτων στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και να συμβάλλουν με τρόπο ουσιαστικό στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στη μείωση των εθνικών ανισοτήτων και στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και στην προώθηση της διαφορετικότητας στον πολιτισμό και την τέχνη.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί κατά 85% από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό ΕΟΧ και κατά 15% από εθνική συμμετοχή.

Ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, επεξεργάστηκαν από κοινού πρόταση, με στόχο τη διαμόρφωση ενός μοντέλου αποτελεσματικής δράσης σε τοπικό επίπεδο. Οι δράσεις αφορούν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Το έργο που θα υλοποιηθεί θα έχει διάρκεια 12 μηνών, η χρηματοδότηση αγγίζει το 100% και συντονιστής θα είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου