ΤΟΠΙΚΑ

Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ για τους διαγωνισμούς

στην-αντεπίθεση-οι-εργαζόμενοι-της-δε-755257

Επιστρέφουν το μπαλάκι των ευθυνών στη διοίκηση και αφήνουν αιχμές για το χειρισμό στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ – Νέα απάντηση Αχ. Μπέου

Οριστική φαίνεται να είναι η ρήξη μεταξύ Δημάρχου Βόλου και εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, στον απόηχο καταγγελιών του πρώτου περί δράσης «συμμοριών» στο εσωτερικό της επιχείρησης. Σηκώνοντας το γάντι για τις αιχμές που άφησε ο κ. Μπέος για τους διαγωνισμούς έργων και μελετών, οι εργαζόμενοι με ανάρτηση μέσα από την ιστοσελίδα τους επιστρέφουν το… «μπαλάκι» των ευθυνών.

«Οι επιτροπές διαγωνισμών, δεν αποφασίζουν ούτε ακυρώνουν αποφάσεις. Απλά εισηγούνται και γνωμοδοτούν. Η ευθύνη των αποφάσεων ανήκει αποκλειστικά στη Διοίκηση», απαντούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ στο Δήμαρχο και εστιάζοντας σε συγκεκριμένη περίπτωση ανάθεσης μελέτης, το παράδειγμα της οποίας επικαλέστηκε ο κ. Μπέος, υποστηρίζουν ότι «ουδείς προσέβαλε όπως είχε δικαίωμα και στο χρόνο που προβλέπει ο νομοθέτης την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ για την ανάθεση της μελέτης, η οποία έτυχε και της έγκρισης νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

«Αν όμως παρόλα αυτά, ο κ. Μπέος εντόπισε «σκάνδαλο», τότε γιατί επέτρεψε στο Δ.Σ. μία μόλις μέρα πριν την συνέντευξη, να πάρει απόφαση η οποία κατά τον ίδιο, νομιμοποιεί το «σκάνδαλο» και εκθέτει το ίδιο το ΔΣ του οποίου είναι Πρόεδρος και έχει την αποκλειστική εξουσία της εισαγωγής θεμάτων, σε κινδύνους;», διερωτώνται οι εργαζόμενοι.

Στην απάντησή τους οι εργαζόμενοι διαψεύδουν τις αιχμές του κ. Μπέου ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι υπό το μηδέν, κάνοντας λόγο για αποθεματικό ύψους 2 εκ. ευρώ για αύξηση του όγκου εργασίες σε αντιστοιχία με τη μείωση του προσωπικού. «Είναι προφανές, ότι η ΔΕΥΑΜΒ, είναι πολύ πάνω απ’ το μηδέν και στην πραγματικότητα είναι μια Δημοτική Επιχείρηση, που όλα τα μεγέθη της, την κάνουν με αξιοπρέπεια συγκρίσιμη με οποιαδήποτε ιδιωτική, αντίστοιχου μεγέθους. Το μόνο που βρίσκεται υπό το μηδέν στη ΔΕΥΑΜΒ, είναι η ανταπόκριση της Διοίκησης στα νόμιμα και θεσμοθετημένα αιτήματα των εργαζομένων».

Τέλος, αφήνουν αιχμές για το χειρισμό της υπόθεσης της ΕΡΓΗΛ. Υποστηρίζουν ότι μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΡΓΗΛ έχει ήδη κατατεθεί από την προηγούμενη Διοίκηση και ότι η νέα απλώς θα καθυστερήσει τη διερεύνηση.

Αφήνουν επίσης αιχμές ότι δεν επιδόθηκε η αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ, κατά της ΕΡΓΗΛ της οποίας η εκδίκαση είχε προσδιοριστεί για τις 10/02/2015. «Εφόσον η είδηση αυτή είναι γεγονός αυτό σημαίνει, ότι η αγωγή δεν θα συζητηθεί και επομένως η ΔΕΥΑΜΒ αφαιρεί όπλα από το οπλοστάσιό της, αλλά ταυτόχρονα προκύπτει και θέμα παράβασης καθήκοντος, καθώς η αγωγή είχε κατατεθεί με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία παραβιάστηκε».

«Ελπίζουμε να κατανοήσει ο κ. Δήμαρχος, ότι η διοίκηση μιας επιχείρησης σαν τη ΔΕΥΑΜΒ, η οποία πλήττεται από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και είναι στο στόχαστρο της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, δεν γίνεται με συνεντεύξεις Τύπου, αλλά με πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα, τόσο της επιχείρησης όσο και των εργαζομένων», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

«Ερχονται επιθεωρητές»

Στις απαντήσεις των εργαζομένων, ανταπάντησε το βράδυ, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προειδοποιώντας για την έλευση Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

«Μακροσκελής και ασυνάρτητη η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και ως εκ τούτου δεν μπορούμε, δυστυχώς, να την εκλάβουμε ούτε ως ανέκδοτο! Αν έχουν κάτι άλλο, π.χ με τον Τοτό ευχαρίστως να το ακούσουμε.

Σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες τους περί νομίμων ενεργειών, παρανομιών παραλείψεων, αγωγών κλπ, ας μην ανησυχούν. Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν πλήρεις απαντήσεις. Και μάλιστα και για την επίκληση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που βεβαίως θα έρθουν, αλλά το θέμα είναι για ποιους», απάντησε ο κ. Μπέος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου