ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχαναλυτική ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ψυχαναλυτική-ημερίδα-στο-πανεπιστήμ-286539

Η Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας – ΑΚΣΠΑ (www.akspa.gr) του Ινστιτούτου του Φροϋδικού Πεδίου συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής (http://www.hellenicsociety-nls.gr) και στόχος της είναι η διδασκαλία των βασικών θεωρητικών εννοιών που είναι απαραίτητες ώστε να δοθεί καθεστώς στην ψυχαναλυτική κλινική. Βάση των σεμιναρίων της αποτελούν το έργο του Φρόυντ, η διαδασκαλία του Ζακ Λακάν και τα μαθήματα του Ζακ Αλέν Μιλέρ.

Διοργανώνει θεωρητικά και κλινικά σεμινάρια με στόχο την παρουσίαση και μελέτη κλινικών περιστατικών ιδωμένων μέσα από το πρίσμα της ψυχανάλυσης.

Οι κλινικές ημερίδες πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και καθοδήγηση ενός ψυχαναλυτή, μέλους της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης-ΑΜΡ (www.wapol.org).

Βασισμένη στις αρχές του Φροϋδικού Πεδίου η ΑΚΣΠΑ φιλοδοξεί εξίσου να βρίσκεται σε στενή σύνδεση με τους κλινικούς χώρους και τους ειδικούς της ψυχικής υγείας, ψυχιάτρους και ψυχολόγους πρωτίστως.

Έχοντας ήδη διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΑΚΣΠΑ, επιδιώκοντας να παράσχει βασική θεωρητική και κλινική ψυχαναλυτική εκπαίδευση Λακανικού Προσανατολισμού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, και διοργανώνει στο Βόλο τρεις ημερίδες που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα: « Η νεύρωση, παράξενη απάντηση στην επιθυμία», ενώ σε κάθε παράδοση ακολουθεί πρόγραμμα «Σινεμά και Ψυχανάλυση».

Οι ημερίδες πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση του Ρεζινάλντ Μπλανσέ, ψυχαναλυτή και μέλους της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης-ΑΜΡ. Εχοντας ήδη εγκαινιάσει τη μελέτη της θεωρίας του Ζακ Λακάν προσεγγίζοντας «Το υποκείμενο της επιθυμίας», η ΑΚΣΠΑ προχωρά στις επόμενες μελέτες με θέμα: «Η υστερική ή η απόλαυση του ανικανοποίητου» (06/04/14) και «Ο ιδεοψυχαναγκαστικός μπροστά στην αδύνατη επιθυμία του» (11/05/14).

Το κόστος συμμετοχής είναι 12ευρώ (Φοιτητές 8 ευρώ) και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945148843 και στο email: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου