ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Instagram: «Κρύβει» φωτογραφίες που έχουν περάσει από photoshop

instagram-κρύβει-φωτογραφίες-που-έχουν-περ-236495

To Instagram φέρνει τα πάνω – κάτω στη δημοσίευση φωτογραφιών των χρηστών του.

Σε μία ακόμα κίνηση που θα επηρεάσει πολύ τους χρήστες του φαίνεται πως ξεκινά να προχωράει το Instagram.

Μετά την απόκρυψη των likes, το Instagram, σύμφωνα με το όσα μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ θα «κρύβει» πλέον και τις φωτογραφίες που έχουν περάσει από Photoshop.

Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής έχουν ήδη εφαρμόσει ένα φίλτρο για δημοσιεύσεις με ευαίσθητο περιεχόμενο ώστε να επεμβαίνει άμεσα και να θολώνει φωτογραφίες που θα μπορούσαν να είναι προσβλητικές, δίνοντας την επιλογή στον χρήστη να τις δει αν το θέλει.

Το ίδιο επίσης ισχύει και για τα μηνύματα.

Τώρα, το Instagram δοκιμάζει μία νέα λειτουργία κατά την οποία θα «κρύβει» φωτογραφίες που πιθανότατα έχουν περάσει από Photoshop ή είναι ψεύτικες.

Οι ελεγκτές στην πλατφόρμα θα «σκανάρουν» δηλαδή το κοινωνικό δίκτυο, ψάχνοντας για εικόνες που μπορεί να έχουν μεταλλαχθεί ψηφιακά, χαρακτηρίζοντάς τις ως ψευδείς πληροφορίες.

Τουλάχιστον αυτό συνέβη στον φωτογράφο από το Σαν Φρανσίσκο Toby Harriman, ο οποίος πρόσφατα ανακάλυψε ότι λογοκρίθηκε μία φωτογραφία ενός άντρα μπροστά από βουνά που είχαν πάρει το χρώμα ουράνιου τόξου.

Σε δημοσίευσή του στο Facebook έγραψε σχετικά: «Σέβομαι πάρα πολύ την ψηφιακή τέχνη και δεν θέλω να περνάω μέσα από εμπόδια για να τη δω».

Ουσιαστικά αυτό που θέτει επί τάπητος ο Harriman είναι ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη λογοκρισία από τον κοντινό «συγγενή» του Instagram, το Facebook, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει κατηγορηθεί πολλάκις για την απαγόρευση του γυμνού, ακόμα κι αν πρόκειται για τέχνη.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου