ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Huawei: «Αντισυνταγματική η απαγόρευση των ΗΠΑ»

huawei-αντισυνταγματική-η-απαγόρευση-των-490672

Η κινεζική Huawei προσέφυγε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για να χαρακτηριστούν οι προσπάθειες της διοίκησης Τραμπ “αντισυνταγματικές” και “επίθεση στα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα”.

Η συγκεκριμένη προσφυγή αποτελεί μία από τις πολλές νομικές μάχες ανάμεσα στην Huawei Technologies και τη διοίκηση Τραμπ, η οποία έχει κατηγορήσει την κινεζική εταιρεία για κατασκοπεία εκ μέρους του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν ενεργά να πείσουν άλλες μεγάλες οικονομίες να μην επιτρέψουν στην Huawei να δημιουργήσει δίκτυα 5G εντός των συνόρων τους.

“Πολιτικοί στις Η.Π.Α. χρησιμοποιούν τη δύναμη ενός ολόκληρου έθνους για να καταδιώξουν μια ιδιωτική εταιρεία”, δήλωσε ο Τζον Λιούπινγκ, επικεφαλής του νομικού τμήματος της Huawei. “Χρησιμοποιούν κάθε μέσο που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών, διοικητικών και διπλωματικών οδών. Θέλουν να σταματήσουμε τις επιχειρήσεις μας. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό”, είπε.

“Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει παράσχει στοιχεία που να δείχνουν ότι η Huawei αποτελεί απειλή για την ασφάλεια. Δεν υπάρχει ούτε φωτιά, ούτε καπνός. Μόνο κερδοσκοπία.”

Η Huawei υπέβαλε την περασμένη Τρίτη, αφού συμφώνησε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι η προσφυγή αφορούσε καθαρά νομικά ζητήματα που θα μπορούσαν να αποφασιστούν σε μια απλή ακροαματική διαδικασία. Η ακρόαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου