AROUND THE WEB

Δείτε το παπούτσι που το δένεις με… το κινητό σου

δείτε-το-παπούτσι-που-το-δένεις-με-το-656518

Το αθλητικό παπούτσι «Nike Adapt ΒΒ», που “λύνεται” και “δένεται” με το πάτημα ενός κουμπιού και… συνεργάζεται με το κινητό τηλέφωνο μέσω app θα κοστίζει 350 ευρώ και αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Το παπούτσι θα απαιτεί φόρτιση ανά διαστήματα και γι’ αυτό θα διατίθεται μαζί με ένα “πατάκι” επαναφόρτισης. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πώς ακριβώς επικοινωνεί το παπούτσι με το τηλέφωνο και λαμβάνει εντολές.

Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την αυτόματη προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι τους, μέσω μιας κινητής εφαρμογής (app), που αποθηκεύει εκ των προτέρων τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη και μετά τις ενεργοποιεί στο παπούτσι. Οι αισθητήρες του «έξυπνου» παπουτσιού αντιλαμβάνονται την ένταση που βάζει το πόδι σε διαφορετικές φάσεις και ανάλογα χαλαρώνουν ή σφίγγουν το παπούτσι.

Η Nike προτίθεται να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία και σε άλλα παπούτσια της στο μέλλον, αλλά, σύμφωνα με τους αναλυτές, παραμένει ερωτηματικό σε ποιο βαθμό θα την «αγκαλιάσουν» οι καταναλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου