ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής προβολή των Σποράδων

διεθνής-προβολή-των-σποράδων-752970

Σειρά πρωτοβουλιών για την ενημέρωση των εν δυνάμει επισκεπτών με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού

Περίοπτη θέση στη λίστα του διεθνούς κολοσσού ενημέρωσης Evening Standard με τα 20 εντυπωσιακότερα νησιά της Ελλάδας κατέχουν η Σκόπελος και η Σκιάθος, με το καλοκαίρι της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη και τους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος.

Η συγγραφέας και δημιουργός της λίστας που είχε λάβει ενημέρωση από την Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Σκοπέλου για τον προορισμό πριν αρκετούς μήνες, εκθειάζει το νησί του Mamma Mia! όπου μπορεί κανείς να βιώσει κάποιες από τις σκηνές της σπουδαίας κινηματογραφικής επιτυχίας.

Ειδική αναφορά γίνεται και σε θέματα γαστρονομίας και υπηρεσιών εστίασης που προσφέρει ο προορισμός. Αξίζει να αναφερθεί πως εκατομμύρια αναγνώστες στη Βρετανία εμπιστεύονται για την ενημέρωση τους την εφημερίδα και τη δημοφιλή ιστοσελίδα της.

Την ίδια στιγμή το αμερικάνικο ταξιδιωτικό site CNTRAVELER ψηφίζει Σκιάθο και άλλα 19 ελληνικά νησιά για τις διακοπές του 2020. Οπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο ίδιο αφιέρωμα, η Σκιάθος προσφέρεται για χαλάρωση με ένα καλό βιβλίο στις αμμώδεις παραλίες της.

«Μπορεί να είναι η πιο μικρή από τις Σποράδες, αλλά σίγουρα είναι η πιο δημοφιλής, τόσο για οικογένειες, όσο και για παρέες που αναζητούν νυχτερινή διασκέδαση στις διακοπές τους. Φημίζεται για μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του συμπλέγματος, με τα τιρκουάζ νερά στις Κουκουναριές στα νότια του νησιού, που είναι και από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες. Οι παραλίες στα βόρεια του νησιού, είναι πιο δύσκολα προσβάσιμες, άρα και πιο ήσυχες, αλλά εξίσου ειδυλλιακές, για όσους προτιμούν περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση. Στο δυτικό άκρο του νησιού βρίσκεται και η παραλία Ελιά με τα κρυστάλλινα νερά της και την ταβέρνα, που αξίζει να επισκεφτείτε. Κι όταν πέσει το βράδυ, η «δράση» συγκεντρώνεται στην Παπαδιαμάντη, όπου θα βρείτε μέρη για φαγητό και ψώνια. Τα πιο πολυσύχναστα εστιατόρια βρίσκονται γύρω από το λιμάνι, ενώ εκεί θα απολαύσετε και τα κοκτέιλ σας, με θέα το Αιγαίο» υπογραμμίζουν οι συντάκτες του αφιερώματος.

Εγχειρίδιο καλών διακοπών

Εγχειρίδιο για καλές διακοπές εξέδωσε, στο μεταξύ, ο Δήμος Σκιάθου, για την ασφαλή παραμονή κατοίκων και επισκεπτών στην ξηρά, την θάλασσα και τις ακτές του αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα καθαριότητας, οικονομίας του νερού, σεβασμού του περιβάλλοντος, προσφέροντας σχετικές οδηγίες.

Το χρήσιμο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε σε μορφή κόμικ (δίγλωσσο) και είναι διαθέσιμο στις επίσημες ιστοσελίδες του Δήμου: https://www.n-skiathos.gr/ και http://www.skiathos.gr/.

Παράλληλα, η Σκόπελος ανανεώθηκε μέσα από την ανάπτυξη ταξιδιωτικών social media και μία νέα μοντέρνα τουριστική ιστοσελίδα https://skopelos.gr/ που ανέπτυξαν ο Δήμος Σκοπέλου και η Επιτροπή Τουρισμού.

Το νέο website αποτυπώνει πλήρως το πολύπλευρο «προϊόν» του προορισμού, τις παραλίες, τα χωριά, τα μοναστήρια, την τοπική κουζίνα, τον πολιτισμό και τις ειδικές μορφές τουρισμού. Ο ιστότοπος περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εύρος πληροφοριών που θα επικαιροποιούνται και θα εμπλουτίζονται ανά τακτά διαστήματα.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, ο Δήμος με την Επιτροπή Τουρισμού παρέχουν φέτος τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της Σκοπέλου να καταχωρηθούν δωρεάν στο νέο website ώστε να προβάλλονται συνδυαστικά με τον προορισμό. Στο επόμενο διάστημα θα γνωστοποιηθεί ο τρόπος καταχώρισης και οι ζητούμενες πληροφορίες που θα χρειαστεί να αποστέλλονται από τις τουριστικές επιχειρήσεις για τη δωρεάν ανάρτηση τους στην ιστοσελίδα για το 2020.

Ταυτόχρονα υλοποιήθηκε σειρά στοχευμένων δράσεων για την ανάδειξη του καταδυτικού τουρισμού, της γαστρονομίας, της φυσιολατρίας, της πεζοπορίας, του θρησκευτικού τουρισμού και φυσικά των γάμων, κάνοντας μάλιστα και αναπαράσταση μπροστά στην κάμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου