ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα «μετωπική» για τη συγκοινωνία στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου

νέα-μετωπική-για-τη-συγκοινωνία-στο-124825

Αναβολή ζήτησαν μείζονα και ελάσσονα μειοψηφία, με τη δημοτική αρχή να επιρρίπτει ευθύνες για καθυστέρηση της νόμιμης διαδικασίας

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται το θέμα της συγκοινωνίας στη γραμμή Σκιάθου – Κουκουναριών, που τέθηκε για τρίτη φορά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, προκαλώντας νέα «μετωπική» σύγκρουση. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου με τηλεδιάσκεψη, με το θέμα της άγονης γραμμής να «πυροδοτεί» νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι συμβάσεις των λεωφορειούχων λήγουν στο τέλος Μαΐου, με τον δήμαρχο Σκιάθου να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου η παραχώρηση της γραμμής, και τις παρατάξεις της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας να συγκροτούν, αντίστοιχα, κοινό μέτωπο αντιπαράθεσης με την δημοτική αρχή.

Στην αρχική τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Πλωμαρίτη, στην εξ αποστάσεως συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου, υπογραμμίστηκε ότι σε περίοδο πανδημίας πρέπει να δοθεί παράταση σε όλες τις συμβάσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, μέχρις ότου παρέλθει η κρίση, για να ακολουθηθούν στη συνέχεια οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Η δημοτική αρχή υπεραμύνθηκε των θέσεών της, επαναλαμβάνοντας ότι βάση νόμου, η παραχώρηση της γραμμής δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Σκιάθου, αλλά της Περιφέρειας, επιρρίπτοντας ευθύνες στις παρατάξεις της μειοψηφίας, μείζονος και ελάσσονος, για καθυστέρηση των διαδικασιών, υπενθυμίζοντας ότι η σεζόν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Από την πλευρά του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Παναγιώτη Διολέττα, επισημάνθηκε ότι ο Δήμος Σκιάθου δεν διαθέτει Οργανισμό για να αναλάβει τη λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής, σύμφωνα με την εναλλακτική που δίνει ο νόμος.

Η κοινή θέση – πρόταση που κατέθεσαν οι δύο παρατάξεις μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, πάντως, ήταν να αναβληθεί το θέμα μέχρις ότι αποφανθεί σχετικά η επιτροπή του άρθρου 152, που ελέγχει τις αποφάσεις της αποκεντρωμένης.

Η συγκεκριμένη πρόταση υπερίσχυσε τελικά, με 11 ψήφους υπέρ, έναντι 9 της πλειοψηφίας, που εξέφρασε την αντίθεσή της, με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η νομιμότητα δεν αναβάλλεται». Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη κατά των δύο παρατάξεων, υποστηρίζοντας ότι «με την στάση τους παρεμποδίζουν την εφαρμογή του νόμου και των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, με αφορμή την παραπάνω συνεδρίαση, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Συνεχίζει σύσσωμη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Σκιάθος Ενωμένη» να προτείνει την παράνομη παράταση συμβάσεων 33.000 ευρώ για κάθε λεωφορείο αγνοώντας τον νόμο και τις σχετικές έγγραφες υποδείξεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων, του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Δηλώνω ευθαρσώς για μια ακόμη φορά την άρνησή μου να υπογράψω τέτοιου είδους συμβάσεις λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μου τη σχετική απαγορευτική νομοθεσία και σεβόμενος την ισχύ της. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει ως οφείλει να διοικεί τον τόπο με εντιμότητα, σύνεση και δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου