ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στον «πάγο» πακέτα διακοπών για τις Σποράδες

στον-πάγο-πακέτα-διακοπών-για-τις-σπ-132312

Αναστολή έως τις 17 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής Jet2 Holidays

Δυσάρεστες ανατροπές έχει επιφέρει η πανδημία, με τη βρετανική Jet2 Holidays να ανακοινώνει το «πάγωμα» των προγραμματισμένων πακέτων διακοπών μέχρι τις 17 Ιουνίου. Η κορυφαία βρετανική εταιρεία, που άνοιξε για πρώτη φορά δίαυλο επικοινωνίας με το αεροδρόμιο της Σκιάθου για να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό το κενό μετά την κατάρρευση του Thomas Cook, ανέστειλε προσωρινά προγραμματισμένα πακέτα διακοπών, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στον τουρισμό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η βρετανική εταιρεία κάνει αναφορά στην πληθώρα των κρατών, που τελεί υπό καραντίνα και των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ενώ τονίζει παράλληλα ότι τουλάχιστον το 50% των πελατών της προχωρεί σε αλλαγές κρατήσεων.

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει την παραπάνω εξέλιξη ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία στις Βόρειες Σποράδες, ενώ επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι η φυσική συνέπεια της πανδημίας».

Το ερώτημα που τίθεται, ωστόσο, είναι πότε θα ανακτήσουν τον βηματισμό τους η τουριστική κίνηση αφενός και η έναρξη των πτήσεων εξωτερικού αφετέρου. «Είναι θέμα που μας απασχολεί» παραδέχεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, για να προσθέσει ότι «όλα είναι αβέβαια και μη προβλέψιμα».

Χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής σαφής εικόνα, μετακυλίεται η σεζόν, όπως όλα δείχνουν, με το δίμηνο Μάιος – Ιούνιος να παραμένει εκτός τουριστικής δραστηριότητας και να περιορίζεται στο τρίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

«Εχουμε καθημερινά ακυρώσεις σε προγράμματα πτήσεων. Οι σκανδιναβικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου, ενώ για το συγκεκριμένο διάστημα δεν θα εκτελεστούν πτήσεις ούτε από Βρετανία, Φιλανδία ή Ιταλία. Πιστεύουμε ότι η πτητική δραστηριότητα θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο», είπε.

Εντονότατο προβληματισμό και ανησυχία πυροδοτούν, στο μεταξύ, οι διεθνείς εξελίξεις, με τον γνωστό επιχειρηματία Αρη Δερβένη, «ψυχή» του εμβληματικού Skiathos Palace, να διερωτάται πώς θα εξελιχθεί η επόμενη μέρα και πώς θα ανακτήσει την επιθυμητή ροή ο τουρισμός. «Είναι ακόμη νωρίς να κάνουμε κάποιες προβλέψεις, γιατί πρέπει να έχουμε την πλήρη εικόνα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των χωρών όπου ξεκινούν οι τουρίστες τις διακοπές τους» σημείωσε, καθιστώντας σαφές ότι υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά των ξενοδόχων, αλλά το θέμα του τουρισμού είναι ευρύτερο.

Σχολιάζοντας, παράλληλα, την απόφαση της πολλά υποσχόμενης Jet2 Holidays να «παγώσει» τα πακέτα διακοπών μέχρι τις 17 Ιουνίου, τόνισε ότι «είναι περίοδος αναμονής για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση». Παράλληλα σημείωσε ότι «θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Θέλουμε βοήθεια από το κράτος, ειδικά για τον τουρισμό. Τα πακέτα στήριξης που δόθηκαν είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά ο τουρισμός θα χρειαστεί σίγουρα κάτι περισσότερο από αυτά, γιατί μετά το «κανόνι» της Τόμας Κουκ μπαίνουμε σε μια χρονιά με κρίση, λόγω υγειονομικής βόμβας», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου