ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συλλέγονται τα στοιχεία όσων αποβιβάζονται στο αεροδρόμιο Σκιάθου

συλλέγονται-τα-στοιχεία-όσων-αποβιβά-151457

Σε συνεργασίας του Δήμου Σκιάθου με τον Διευθυντή του αεροδρομίου Στέφανο Λαμπρόπουλο για τη λήψη μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, εφαρμόζεται ένα ακόμη μέτρο, που αφορά στη συλλογή στοιχείων των επιβατών που φθάνουν αεροπορικώς στη Σκιάθο. Με την άφιξη τους οι επιβάτες συμπληρώνουν μια φόρμα με τα στοιχεία επικοινωνίας, ενώ ενημερώνονται γραπτώς για τις υποχρεώσεις τους, σε ότι αφορά τον περιορισμό τους σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα το έντυπο αναφέρει: “Στο πλαίσιο των γενικών μέτρων της Κυβέρνησης για την προστασία του πληθυσμού από τον ιό nCoV-19 και σε εφαρμογή των προβλεπομένων στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020), όλοι όσοι φθάνουν στη Σκιάθο έχουν την υποχρέωση να μπαίνουν σε κατ’ οίκο περιορισμό (καραντίνα – απομόνωση) για 14 μέρες. Εφόσον στο διάστημα αυτό ή αργότερα παρουσιάσουν κάποιο από τα συμπτώματα της νόσου (πονόλαιμος, βήχας, υψηλός πυρετός, διάρροια κλπ.) να επικοινωνήσουν άμεσα κατ’ αρχήν με τον προσωπικό τους γιατρό και μετά με το Κέντρο Υγείας Σκιάθου (τηλ.: 0030 24273 50043) για ενημέρωση και λήψη οδηγιών. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό, πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα και η εφαρμογή του θα εποπτεύεται και από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εφαρμόζονται οι ποινές που προβλέπει ο Νόμος.

Aiming to the protection of the local population from the COVID-19, Municipality of Skiathos also monitors the Law enforcement that provides obligatory 14-day quarantine to the people who land on the island. Therefore, you must now fill-in and submit the questionnaire at the bottom of this page to provide your contact details (Full Name – Address – Telephone Number) and in case you have any symptoms of the disease, you must immediately contact your physician and the Skiathos Health Center (tel. 0030 24273 50043) for advise. Law violation is punishable.”

Ο Δήμος Σκιάθου βρίσκεται σε επικοινωνία με όσους φθάνουν με στόχο την υποστήριξη τους σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι το πρώτο περιφερειακό αεροδρόμιο που εφάρμοσε αυτό το μέτρο και η Δημοτική Αρχή, ευχαριστεί θερμά τον Στέφανο Λαμπρόπουλο για τη σημαντική και αποτελεσματική συνεργασία.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τη Δημόσια Υγεία, στοχεύοντας στην αποτροπή μετάδοσης του ιού η Δημοτική Αρχή συνεχίζει αν εφαρμόζει ένα μεθοδικό και συντονισμένο σχέδιο για την προστασία των πολιτών. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι προληπτικά και σε συνάρτηση, πάντα, με τις οδηγίες της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας. Τούτες τις ώρες, είναι απολύτως αναγκαίο να τηρήσουμε όλοι υπεύθυνη στάση, προστατεύοντας τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, το κοινωνικό σύνολο.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες! Δεν φοβόμαστε – προστατευόμαστε! Μένουμε σπίτι!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου