ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιχτό κάλεσμα στη Σκόπελο για το 8ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

ανοιχτό-κάλεσμα-στη-σκόπελο-για-το-8ο-φε-196622

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στο φεστιβάλ «Διαμαντής Παλαιολόγος»

Ανοιχτή παραμένει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο 8ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», με τους διοργανωτές να προτρέπουν το κοινό: «Ελα τον Ιούλιο στη Σκόπελο, να ζήσεις την παράδοση με #meraki».

Το βραβευμένο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που ανέδειξε τη Σκόπελο σε κέντρο πολιτισμού και παράδοσης, επιστρέφει για όγδοη χρονιά στις 4, 5 και 6 Ιουλίου, με τους διοργανωτές να συνεχίζουν δυναμικά την προετοιμασία και τη διαδικασία καταγραφής του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται πανελλαδικά.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν ακόμα να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα www.dancefestival.gr. Χορευτικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου, παράλληλες δραστηριότητες, γλέντι και χορός δίνουν ραντεβού τον Ιούλιο στη Σκόπελο. «Με την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και τη συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η παράδοση γίνεται viral» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για ακόμη μια χρονιά και για τρεις ολόκληρες ημέρες η Σκόπελος πρωτοπορεί. Γίνεται το σημείο συνάντησης για εκατοντάδες χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερους από 7.500 θεατές που δίνουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες (ημερίδες, σεμινάρια, ανοικτές πρόβες, γλέντια, εκθέσεις κ.λπ.) του φεστιβάλ. «Με μέσο όρο ηλικίας συμμετεχόντων τα 23 έτη, η παράδοση γίνεται viral» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» προσκαλεί χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών αλλά και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής, να συμμετάσχουν στο 8ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα διοργανωθεί στη Χώρα της Σκοπέλου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους συμμετοχής στο www.dancefestival.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου