ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο

το-πρώτο-υποβρύχιο-μουσείο-της-ελλάδα-196631

Προτεραιότητα η διεθνής προβολή του νησιού σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις

Η ανάδειξη του νέου τουριστικού προϊόντος, που εμπλουτίζει τη «φαρέτρα» της Αλοννήσου, του ναυαγίου της Περιστέρας, του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας, κατέχει κορυφαία θέση στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του νησιού για το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται άνοιγμα στις μεγαλύτερες εκθέσεις που προωθούν τον καταδυτικό τουρισμό διεθνώς, με παράλληλη έμφαση στο Ισραήλ και όλες τις διεθνείς αγορές, που θα συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στην περαιτέρω ανάπτυξη της Αλοννήσου.

Η στρατηγική προβολής που θα υλοποιήσει φέτος ο Δήμος Αλοννήσου έχει τέσσερις κατευθύνσεις: Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διεύρυνση της μέσης παραμονής ανά επισκέπτη με αύξηση των διανυκτερεύσεων, την αύξηση των αφίξεων και την ενίσχυση της επαναλαμβανόμενης επισκεψιμότητας στο νησί.

Οι παραπάνω κατευθύνσεις συνδέονται με τον προγραμματισμό και τη δρομολόγηση δράσεων με γνώμονα δύο βασικές τακτικές, που αφορούν στη διατήρηση των δυνάμεων στις αγορές ενδιαφέροντος που ήδη το brand name Αλόννησος είναι πιο οικείο και καθιερωμένο όπως Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Σκανδιναβία (Σουηδία), Ολλανδία, Ιταλία κ.λπ.

Παράλληλα θα επιδιωχθεί η επέκταση της προβολής του νησιού σε νέες αγορές που εμφανίζουν προοπτικές και έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην επίτευξη των παραμέτρων που προαναφέρθηκαν, δηλαδή αφίξεις, επιμήκυνση περιόδου, διεύρυνση παραμονής, επαναληψιμότητα. Οι αγορές Ρουμανίας, Ισραήλ, Σκανδιναβίας, Κύπρου, Γαλλίας και Βαλκανίων, αλλά και των χωρών της Βαλτικής, αποτελούν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα.

Οι εκθέσεις

Οι διεθνείς εκθέσεις που περιλαμβάνονται στο πλάνο της φετινής τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου είναι:

Στη διάρκεια του τρέχοντος μήνα και συγκεκριμένα στις 20 – 23 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η συμμετοχή του νησιού στην κορυφαία έκθεση της Ρουμανίας την TTR στο Βουκουρέστι και την IFT την μεγαλύτερη έκθεση της Σερβίας που διοργανώνεται στο Βελιγράδι.

Η πλέον αντιπροσωπευτική έκθεση τουρισμού της Δανίας με έμφαση και στους επαγγελματίες, δημοσιογράφους και bloggers, η FerrieFurAlle, Herning διοργανώνεται το διάστημα 21 – 23 Φεβρουαρίου, με την Αλόννησο να δίνει το «παρών» και στο European Dive Show 2020 στην Μπολόνια, που αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση καταδυτικού τουρισμού στην Ευρώπη. Στόχευση η ανάδειξη και προώθηση των καταδυτικoύ τουρισμού και ειδικότερα του ναυαγίου της Περιστέρας.

Στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου καταγράφεται επίσης η ΙΤΒ του Βερολίνου, 4 – 8 Μαρτίου, η δημοφιλέστερη έκθεση τουρισμού στην Κύπρο TraveltheWorldExpo το διήμερο 28 – 29 Μαρτίου, η έκθεση τουρισμού στο Ντίσελντορφ TourNatur, 4 – 6 Σεπτεμβρίου, με εξειδίκευση σε ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως πεζοπορία, ποδηλασία, θαλάσσιος τουρισμός κ.λπ., καθώς και η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού TopResa, που διοργανώνεται 22 – 25 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

Τρεις ακόμη σημαντικές εκθέσεις δίνουν το στίγμα της διεθνούς παρουσίας του Δήμου Αλοννήσου. Η συμμετοχή στο BirminghamDivingShow, μια από τις δημοφιλέστερες εκθέσεις καταδυτικού τουρισμού τον προσεχή Οκτώβριο, την WTM του Λονδίνου 2 – 4 Νοεμβρίου και η GrekaPanorama ή η TT Warsaw στη Βαρσοβία, το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου